Geçtiğimiz hafta sonu; HayKonfed, Patider ve Sokak Patileri gibi sivil toplum kuruluşlarının sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda hayvanların bir arada tutulduğuna dair görüntüler yayımlanmış ve görüntülerin, Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinin kapalı alanında çekildiği iddia edilmişti.

Akşehirli bazı hayvanseverler, konuya ilişkin olarak yaşanan süreci şu cümlelerle aktardılar:

“Videolardan birinde hayvanların toplu olarak bir yerde tutuldukları görülmektedir. Akşehir Emniyet Müdürlüğü’ne yaptığımız başvuru sonrasında yanımızda polis memurları da olmak kaydıyla şantiyeye gittik ancak içeriye alınmadık. Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) personeli ile bazı Belediye yetkilileri de şantiyeye geldiler. Yarım saat kadar içeride kaldıktan sonra, sadece 6 köpeğin bulunduğuna dair tutanak tutuldu. Bizler de bu durum üzerine Emniyete giderek, yerde bulduğumuz kullanılmış şırıngayı da tutanakla teslim etmek suretiyle suç duyurusunda bulunduk.”

Görüntülerde çok sayıda köpek olmasına karşın tutanakta yalnızca 6 köpek bulunduğunun belirtilmesine tepki gösteren hayvanseverler, sosyal medya üzerinden konuyu Konya Valiliği’ne kadar taşırken, bir kısmı da hayvanların akıbetinden endişe duyduklarını dile getirdiler.

Akşehir kamuoyu; görüntülerin Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinin kapalı alanında çekilip çekilmediği, eğer öyleyse hayvanların neden orada toplandığı ve tutanakta sayılarının neden yalnızca 6 olarak belirtildiği hususlarında Akşehir Belediyesi tarafından bir açıklama yapılmasını bekliyor.