Sabahın en güzel saatlerinde okula gitmek ve güneşin tenimizi ısıtmasada içimizi ısıtan o ilk ışıklarına tramvayın içinde maruz kalmak ne kadar kötü olsa da hayat bir şekilde akıp geçiyor. Hayat akıp geçiyor da hayat hakkında düşünmeden, sorgulama yapmadan geçen vakite hayat denir mi? "Yaşıyoruz be kafana hiçbir şeyi takmayacaksın" diye kendimizi mi avutalım? Takacaksın kardeşim. Kafama takmadan, kritik düşünmeden ben bu hayatı nasıl yaşıyorum, hayvanlardan farkım ne? diye düşüneceksin. Düşünmüyorsan yaşıyorum bu hayatı demeyeceksin. Sadece günü kurtarıyorsun o kadar.
Gülten Akın'ın şu dizeleri çok hoşuma gider:
Ah, kimselerin vakti yok,
Durup ince şeyleri anlamaya.

Tramvayda Cem Karaca sevdam
Her okula gidişimde istisnasız parça listemde Cem Karaca'yı dinlemeden okula ayak basmam. Cem Karaca beni dinç tutuyor. Tüm olumsuzluklara karşı hayata pozitif bakmamı bunu yaparken de hayatı ve düzeni sorgulamam gerektiğini de bas bas bağırıyor. Mazilere götürür sizi.

1 Mayıs'ı

Sivas katliamını,

işçileri, emekçileri hatırlatır.

Üstatların en güzel şiirlerini bize okur. Yüreğinizi okşar. Onu dinlerken Deniz köpürür, mapushaneye düşersiniz, güneşte çay demlersiniz, aşık olursunuz…

Tramvay Haber Ajansı: Saadet Partisi
Tramvayda haber okumayı çok severim. Her görüşten gazeteleri, yazarları okumadan güne başlamam. Ahmet Hakan favorimdir.. Yine ajanslarda en çok konuşulan haber. Partilerin ittifak meselesi. Kapalı toplantılarda ne tür pazarlıklar yapılıyor, kimlere bakanlık, Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif ediliyor bilmem ama Saadet Partisi'nin gittikçe artan popülaritesi beni çok etkiledi. Merhum Erbakan'dan aldıkları bayrağı hiçbir eğilme, bükülme, tutarsızlık olmadan taşıyorlar. Saadet Partisi’nin hem Cumhur ittifakı hem de diğer patiler arası ittifaka dahil edilmek istenmesi bu dürüst davalarının bir sonucudur. Temel Karamollaoğlu çok iyi bir strateji yürütmekte. Ne tam olarak iktidar partisi ile köprüleri atıyor ne de diğer muhalefet partileri ile arasını açıyor. İktidarı eleştirirken yeri geldi mi de destekliyor. Yeri geldi mi de kutuplaşmanın tehlikesine dikkat çekiyor ve muhalefet partilerine sıcak mesajlar veriyor. Saadet Partisi bu özveri ile gider ise seçimin kilit partilerinden biri olabilir.

İyi haftalar dilerim.

Kitap tavsiyesi:

Falih Rıfkı Atay- Çankaya

Aliya İzzetbegoviç- İslam Deklarasyonu