Özel PARKHAYAT Afyonkarahisar Hastanesi Kalp Sağlığı Merkezi doktorlarından Op.Dr. Erdinç Naseri, mitral kalp kapağı rahatsızlığı bulunan 22 yaşındaki bayan hastayı, halk arasında ‘İman Tahtası’ olarak bilinen göğüs kemiğini kesmeden, küçük kesi yöntemiyle yaptığı ameliyatla sağlığına kavuşturdu.

Afyonkarahisar’da yaşayan 22 yaşındaki bayan hasta geçtiğimiz günlerde rahatsızlığı sebebiyle Özel PARKHAYAT  Afyonkarahisar  Hastanesi  Kalp Sağlığı Merkezi’ne başvurdu. Yapılan muayene ve tetkik sonuçlarına göre hastanın kalbinde bulunan mitral kapakta ileri derecede yetmezlik oluştuğu ve bu mitral kalp kapağının acilen değiştirilmesi gerektiği belirlendi. Yapılan değerlendirmeler sonrasında, bu büyük ve riskli ameliyatın iman tahtasını açmadan, 5 cm.’lik küçük bir kesiyle yapılabileceğine karar verildi. Hasta, başarılı geçen operasyon sonrasındaki 5. gün hastaneden taburcu edildi.



Ameliyatın kaburgalar arasından, sol meme altından sadece 5 santimetrelik bir kesiden girilerek gerçekleştirildiğini, küçük kesi yöntemiyle yapılan bu tür ameliyatların sonrasında hastaların kısa bir sürede normal hayatına dönerek günlük aktivitelerine rahatlıkla devam edebildiklerini belirten Op. Dr. Erdinç Naseri, küçük kesi ile yapılan kalp ameliyatlarının bir başka üstünlüğünün de hastalara sağladığı ‘psikolojik iyilik hissi’ olduğunu sözlerine ekledi. Klasik yöntemlerle yapılan ameliyatların hastalar üzerinde travmatik etkiler yaratabildiğine dikkat çeken Naseri, küçük kesi yöntemiyle yapılan kalp ameliyatlarının sonrasında hastaların iyileşme ve hastaneden taburcu olma süreçlerinin daha hızlı olduğunu söyledi.



Bu tür spesifik operasyonların tamamının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği PARKHAYAT Hastanesi’nin, Kalp Damar Cerrahisi konusunda bölgede önemli bir merkez haline geldiği belirtiliyor.