Akşehir İtfaiyesinden Akşehir Devlet Hastanesinde çalışan tüm personele yangın eğitimi verildi.


mso-themecolor:text1">Yangın güvenliği eğitmeni Yılmaz Nikbay'ın hazırladığı slayt ve videoların sunumuyla Akşehir Devlet Hastanesi personeline yangın eğitimi verildi. Sunumun ardından Akşehir Devlet Hastane çalışanlarına uygulama tatbikatı yapıldı. Tatbikatı, hastane çalışanları büyük bir ilgiyle izledi.


mso-themecolor:text1"> 


mso-themecolor:text1">Eğitmen Yılmaz Nikbay yaptığı açıklamada; ‘‘Bu eğitimin amacı mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-themecolor:text1">yangın hakkında genel bilgileri, yangına sebebiyet veren durumlar, tehlikeler, yangına karşı alınabilecek önlemler ve insan sağlığı üzerindeki etkileriyle ilgili olarak bilgilendirme yapılarak, çalışanlara doğru davranış biçimi kazandırmaktır.


Hastane personeline, yangın  oluşumu, yangın çeşitleri,  yangın söndürme teknikleri ve yangın söndürme gereçleri ile muhtemel çıkabilecek yangın tehlikelerine karşı önceden alınacak önlemler, yangın yerlerindeki tehlikeler, yanıcı maddelerin sınıflandırılması, yangın önleyici tedbirler ve yangından korunma hakkında geniş bilgi verildi. Eğitimin ardından yangın tatbikatı yapıldı. Yangın esnasında kullanılan söndürme araç gereçleri ve özellikle yangın söndürme tüplerinin kullanımı personele öğretildi” dedi.