Kaymakam Vuran; sosyal medya uygulaması whatsapp üzerinden görüştüğü hastalardan, durumları ve tedavi süreçlerine dair bilgi aldı. Vefa Destek Kurul üyeleri; Çeltik Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Aktuğ, İlçe Emniyet Amiri Olcay Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Çağatay Acar, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi ve İlçe Sağlık Müdürü Hikmet Akbulut, Hastane Müdürü Fatih Ölmez ve İlçe Müftüsü Mehmet Ardıç da görüşmelerde Kaymakam Vuran’a eşlik ederken, her bir hasta ile bireysel olarak tek tek ilgilendiler.

Görüşmelerde hasta ve temaslı vatandaşlara hitap eden Çeltik Kaymakamı; “Değerli arkadaşlar. Biliyorum, karantina sürecinde evden dışarı çıkamamanız bazen canınızı sıkmakta. Bu can sıkıntınızı bir nebze olsun gidermek, sizlere moral vermek ve yanınızda olduğumuzu belirtmek için bu görüşmeyi yaptık. Devletimiz yanınızdadır ve koronavirüsle mücadele ile ilgili tüm çalışmalar ülkemizde olduğu gibi Çeltik ilçemizde de eksiksiz bir şekilde yerine getirilmekte, vatandaşlarımızın bu virüsten korunması için tüm kurumlarımız üzerine düşeni yapmaktadır. Karantina kurallarına riayet etmeniz hayati önem taşımaktadır. Dışarıdan herhangi bir isteğiniz olduğu takdirde Vefa Sosyal Destek Grubumuz 7/24 çalışma anlayışıyla sizlerin yanınızda olup istek ve taleplerinizi karşılamak için ellerinden geleni yapacaklardır” şeklinde konuştu.

Görüşmeler sırasında vatandaşlarla renkli diyaloglar yaşanırken, Kaymakam Vuran; sağlığın korunmasında maske, mesafe, temizlik kurallarının önemini bir kez daha hatırlattı ve evde kullanılan eşyaların kişisel olmasına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.