Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası, Akşehir Belediyesi’nin de büyük katkısıyla Akşehir'de gerçekleştiriliyor. Şampiyonaya katılan ekipler Akşehir sokaklarında kortej yaparak renkli görüntüler oluşturdu.


Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 2014 yılı Halkoyunları Minikler Türkiye Şampiyonası Finali, Konya’nın Akşehir ilçesinde yapılıyor. Akşehir Belediyesi'nin büyük katkılarıyla Akşehir'de gerçekleştirilmesi sağlanan şampiyona da 17-18 Haziran tarihleri arasında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 23 ekip birincilik için ter dökecek.


Akşehir'de düzenlenen şampiyonaya; Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Artvin, Bolu, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kars, Kırklareli, Kilis, Konya, Samsun, Tokat, Trabzon ve Van illerinden toplam 23 ekip katılıyor.


Şampiyonanın başlaması nedeniyle katılımcı tüm ekipler eşliğinde Akşehir Cumhuriyet  Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına  çelenk sunuldu. Buradaki törene Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Genel Sekreteri Naci Numanoğlu ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu yetkilileri ve yarışmaya katılacak ekipler katıldı.


Çelenk sunumundan önce yarışmaya katılan bazı ekipler tarafından yörelerine ait kısa halk oyunları gösterileri sunulurken, vatandaşlar da bu gösterileri ilgi ile izledi. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Genel Sekreteri Naci Numanoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı söylendi.


Anıttaki törenin ardından şampiyonaya katılan tüm ekipler ve protokol tarafından kortej oluşturularak birlikte yüründü. Kortej, Akşehir sokaklarında dolaşırken renkli görüntüler oluşturdu. Akşehirlilerin de büyük ilgisini çeken yürüyüş Nasreddin Hoca Türbesi önünde son buldu.


Şampiyonada 17 Haziran 2014 tarihinde Geleneksel Dal (düzenlemesiz), 18 Haziran 2014 tarihinde ise Geleneksel Dal (düzenlemeli) yarışmaları yapılacak. Yarışmalar Akşehir Açıkhava Tiyatrosu'nda saat 20.30'da başlayacak.