Akşehir Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan Arı Yetiştiriciliği Kursuna devam eden kursiyerler, İstanbul Feshane Kültür Merkezinde bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Uluslararası Arıcılık ve Arı Ürünleri Fuarına düzenlenen geziye katıldılar.


27 kursiyerin katılımıyla gerçekleşen gezide kursiyerler fuarda sergilenen arı yetiştiriciliği ürünlerini yakından inceleme fırsatı bulurken düzenlenen panel ve seminerlere katılarak yeni bilgiler elde ettiler. Akşehir Ziraat Odası Başkanlığının sponsorluğunda gerçekleşen geziye Arı Yetiştiriciliği kurs öğretmeni Mustafa Kut ve Halk Eğitim yetkilileri de katıldı.


       Kursiyerler   “Bal, polen, arı sütü, propolis, apilarnal, balmumu, ana arı, oğul arısı, arılı kovan, bilumum arıcılık malzemeleri, arı ilaçları, arıcılık merası bitkileri, sertifikasyon kuruluşları, bankacılık ve arıcılık kredileri, organik arıcılık, konularında aktif çalışma sergileyen kişi kurum ve kuruluşların ayrıca arıcılık kitap yazarlarının ve akademisyenlerinin bir araya geldiği fuarı gezmekten son derece memnuniyet duyduklarını bu geziyi düzenleyen Akşehir Halk Eğitimi Merkezine, geziye katkılarından ve desteğinden dolayı Akşehir Ziraat Odası Başkanı Galip Yavaş’a ve kurs öğretmeni Mustafa Kut a teşekkür ediyoruz “ dediler.


Akşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ücretsiz olarak verilen arıcılık kursları için yeni kayıtlar merkezde alınmaya devam ediyor.