Üniversiteye giriş sınavları 30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günleri yapılıyor.

Öğrenciler, Cumartesi günü yapılacak olan ilk oturumda, YGS’nin yerini alan TYT (Temel Yeterlilik Testi)’den en az 150 puan almak için ter dökecekler. Pazar günü yapılacak olan ikinci oturumda, LYS’nin yerini alan AYT (Alan Yeterlilik Testi)’den de en az 180 puan almaları gerekiyor. Yabancı Dil dalında YDS’nin dengi olan DYT ise, yine Pazar günü, 3.oturum olarak gerçekleştirilecek.



ÖSYM, sınava katılacak öğrencileri; saat 10:00’da salonda hazır olmaları ve yanlarında sınav giriş belgesi ile Nüfus Cüzdanı ya da süresi geçerli Pasaport bulundurmaları konusunda uyardı. Sınav giriş belgelerinin; T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile https://ais.osym.gov.tr adresinden edinilmesi gerekiyor.



Uzmanlar öğrencilere; sınavı bir savaş gibi görmemelerini, sınavdan önceki akşam ağır yemeklerden kaçınmalarını ve doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanmamalarını tavsiye ediyor. Araç sürücülerinin de hafta sonunda, özellikle sınav saatlerinde korna çalmak suretiyle gürültü yapmama konusunda dikkatli olmaları isteniyor.



Akşehir’de 39 okulda sınava girecek olan 8876 gencimize başarılar diliyoruz.