Akşehirli hayırsever iş adamlarının yardımlarıyla yapılacak olan Akşehir Müftülüğü Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursunun temeli atıldı.


Kızılca Mahallesi Esenceli Sokak'ta düzenlenen temel atma törenine Konya İl Müftüsü Prof Dr. Ali Akpınar, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı A. Bahadır Örs,  İlçe Müftüsü Karabey Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı.


            Program Muhammed Amuce'nin Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Karabey Özdemir tarafından açılış konuşması yapıldı.


            İlçe Müftüsü Özdemir, "Bugün bizim için Bayram sayılacak bir gün hem Cuma günü ve Cuma namazından sonra böyle bir güzel müessesemiz temelini atacağız. Akşehir'de 1 tane yatılı kuran kursumuz var 60 tane öğrencisi var bunlardan 30'a yakını hafızlık yapıyor30'uda yüzden okuyor ve okula gidenlerimiz var. Bunun yanında  ilçemiz ve mahallelerimizde bayanlara yönelik kurslarımız var. 50-51 adet kursumuz var burada bayanlar okuyorlar. Akşehir'de ve bu çevrede kursumuz yoktu böyle bir kursun ihtiyaç olduğunu düşündük gördük ve bunun için teşebbüse geçtik ve yaptığımız kuran kursunun arsa sahipleri Ali Köksal, Alime Köksal, Murat Köksal ve Necmettin Mahmut Köksal kardeşlerimiz müftülüğümüze gelerek bizim babamızın bir arsası var bize vasiyeti buraya cami veya Kuran kursu yapılmasını istiyoruz dediler ve bizde yapmak istediğimiz Hafızlık yatılı Kur'an kursunun temelini buraya attık ve Arsayı bağışlayan kardeşlerime teşekkür ederim" dedi.


            İlçe Müftüsü Karabey Özdemir tarafından yapılan konuşmanın ardından Konya İl Müftüsü Prof Dr. Ali Akpınar ise arsa bağışında bulunan Ali Köksal, Alime Köksal, Murat Köksal ve Necmettin Mahmut Köksal'a Türkiye Diyanet Vakfından gönderilen teşekkür Belgelerini arsa bağışında bulunanlara verdi. Teşekkür belgelerin verilmesinden sonra Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Konya İl Müftüsü Prof Dr. Ali Akpınar, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı A. Bahadır Örs,  İlçe Müftüsü Karabey Özdemir Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursunun temeli birlikte attılar.