Konya İl Müftüsü Ali Öge, DİB Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut,  Akşehir Belediye Başkan Vekili Yahya Yıldız, protokol üyeleri, hayırseverler, öğrenci velileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sultan Ahmet Camii Müezzin Kayyımı Aşgın Tunca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Akşehir Müftüsü Ahmet Müjdeci tarafından programın açılış konuşması yapıldı.

Hafızlık sürecinde emeği geçen hocalara, öğrencilerin ailelerine ve Kur’an kurslarına maddi manevi katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür eden Konya İl Müftüsü Ali Öge; hafız öğrencileri kutlarken, Ramazan Ayı boyunca Mukabele okuyan Hafız öğrencilere de hediye takdiminde bulundu.

DİB Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı’nın Hafız olan öğrencileri tebrik etmesinin ardından, programa katılan protokol üyeleri tarafından Hafızlığını tamamlayan öğrencilere Belge ve hediye takdimi yapıldı. Kadınlara özel olarak devam eden programın ikinci bölümü, Hafızlığını tamamlayan öğrencilerin Kur’an tilavetleri ve şiir dinletileri ile devam etti.