Rahmetli 8. Cumhurbaşkanımız tonton Özal’ı dahi, kalp krizinden hastaneye götüren ambulans, içinde sadece sedye bulunan bir araçtı ve adı Ambulans’tı.

Sağlık Sistemimizin geldiği yeri ve yetiştirilmiş sağlık personellerimizin mükemmelliğini, Corona ile yapılan amansız mücadelede yaşayarak hep birlikte gördük.

Gördük ki, dünyanın en ileri seviyesinde gurur duyulan sağlık sistemi kurulmuş.

Gördük ki, dünyanın en iyi doktorları Türk doktorlarıymış.

Gördük ki, araç gereç ve donanımlarımız çok yeterliymiş.

Gördük ki, devasa yapılan şehir hastaneleri bugünler içinmiş.

Gördük ki, ambulans demek içinde ameliyat dahi yapılabilir, jet uçağı demek.

Gördük ki, sağlık hizmeti yüzlerce helikopter demek.

Gördük ki, özel olarak içi full üretilmiş binlerce araçlar demek.

Gördük ki, tedavi sırasında canını hiçe sayan sağlık personeli demek.

Milli geliri on binlerce dolar olan İsveç’te yaşayan bir Türk'ün tedavisi yapılmıyor. Çaresiz kalan hastanın kızı, anavatanındaki yetkililere ulaşarak durumu aktarıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla, daha önce de dünya genelinden 76 hastayı yurda getiren, Sağlık Bakanlığı’na ait tam donanımlı jet uçağı havalanıyor. Emrullah Bey tedavisi yapılmak üzere İsveç'ten getiriliyor ve kızı Leyla bu sefer sevinçten ağlıyor.

Dün sadece filmlerde izlediğimiz sahneleri artık Türk Hükümeti’nin yetkilileri bizlere yaşatıyor. Emeği geçenlere ve emek verenlere müteşekkiriz.

Buna benzer sahneleri hazmedemeyip de karnı şişenler var, siz onlara Kızılay maden suyu ikram edin, hazmı kolaylaştırır. Devletiyle gurur duymak, demek ki herkese nasip olmuyor.

Covit hastaları, dev dediğimiz ABD'de, İngiltere'de, Almanya'da eğer özel sağlık poliçeleri yoksa, hastanelere alınmadılar. Bırakın tedavi masraflarının tutarını, tahliller için bile 30 bin dolar istediler. Göz göre göre insanları ölüme sevk ettiler.

Halkın oylarıyla seçilen hükümeti hazmedemeyip, protesto maksatlı yurdu terk edenler dahil dönmek isteyen yüzbinlerce vatandaşımız özel uçaklarla yurda getirilip, karantinaya alınarak pozitif durumda olanların tedavileri bedava yapıldı.

Yapılan güzellikleri alkışlarken, yanlışları da eleştirmek gerekir. Körü körüne eleştirmek ne kadar yanlışsa, aynı şekilde savunmak ve kabullenmek de yanlıştır.

Goygoyculuk yapmak başka, hakkı söyleyip doğruyu yapana sahip çıkarak, teşekkür etmek başka.

Bazıları takdir etmeyi unuttu, sadece tenkit ediyor, bazıları da ne denirse ne yapılırsa alkışlayıp trollük yapıyor.

Allah, milletine hayırlı hizmet için yürüyenlerin ferasetini artırsın, sağlık ve güç kudret versin.

Dünü unutursanız bugün yaşadığınız güzelliklerin farkına varamazsınız.

Biz o eski dünleri hiç unutmadık.