Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Kişisel Koruyucu Donanımların denetimi sonrasında 17 marka/model maske için önleyici tedbir aldıklarını, 43 marka için de idari süreç başlattıklarını kaydeden Bakan Selçuk; “Bu ürünlerle ilgili gerekli görülmesi halinde piyasa arzının yasaklanması ve bertaraf edilmesi gibi işlemler uygulanacak. Ayrıca 14 marka için de test işlemlerimiz devam ediyor” bilgisine yer verdi.

Açıklamaya göre; inceleme süreci tamamlanan güvensiz ürünler, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemine (GÜBİS) dahil edilecek. Yapılan planlı ve ihbar denetimleri ile kurumlar arası işbirliği vasıtasıyla piyasada bulunan solunum koruyucu ve diğer kişisel koruyucu donanımların güvenli olması, hiçbir koruma sağlamayan, standartlara uygun olmayan maskelerin piyasada bulunmaması konusunda faaliyetler, ara verilmeksizin sürdürülecek.

Kişisel Koruyucu Donanımı üretmek isteyen girişimcilere ve üreticilere, güvenli ürün üretimi ve doğru belgelendirme konusunda Bakanlık tarafından bilgi verilirken, kişisel koruyucu donanımlara yönelik CİMER, resmi yazı ve KKD İhbar Şikayet Hattı gibi iletişim kanalları üzerinden gelen bilgi edinme başvuruları da ihbar denetimlerine konu oluyor ve yanıtsız bırakılmıyor.