Akşehir Müftülüğü’nün uzun süredir yürüttüğü yazışmalar neticesinde, Koşuyolu üzerinde bulunan, Hazineye ait 2 bin 500 m2 arsa, Akşehir Belediyesi’nin de destekleriyle, 4-6 yaş Kur’an kursu (anaokulu) yapılması şartıyla, Akşehir Müftülüğü’ne devri yapılmıştı.

Haziran ayında İzmir Seferihisar’a tayin edilen, eski Akşehir Müftüsü Ahmet Kardaş döneminde projesi çizilerek yasal izinleri alınan, 4-6 yaş kız ve erkek çocukları için yapılması planlanan kurs, temeli atılmaya hazır hale getirilmişti.

Konya İl Müftüsü Ali Öğe ve tüm ilçe müftülerinin hazır bulunduğu protokol eşliğinde, geçtiğimiz günlerde kursun temeli atıldı. Yeni Mahalle Koşuyolu üzerinde bulunan inşaat tamamlandığında, 200 kız ve erkek öğrenci, aynı anda eğitim alabilecek. Gerekli şartlar yerine getirildiğinde Kur’an kursu ve anaokulu olarak eğitim verecek. Okulda, lisans mezunu ve pedagojik formasyon almış personel görev yapacak. 4-6 yaş arası kız ve erkek çocuklarımıza, Kur’an-ı Kerim ve manevi değerler eğitimleri verilecek. Dolayısıyla burası, çalışan çalışmayan tüm ebeveynlerin, akıllarında soru işareti bırakmadan, güvenle tercih edecekleri bir adres olacak.

2 bin 500 metre kare inşaat alanında, her katı 550 metre kare ve toplam bin 650 metre kare kapalı alan yapılmış olacak. Aktiviteler için yeterli genişlikte oyun alanları, hijyene uygun şekilde dizayn edilecek. Ayrıca kütüphane, idari odalar ve yemekhane bulunacak.

Bir yıl içinde tamamlanması planlanan inşaatın yaklaşık maliyetinin 4 milyon TL olması öngörülüyor. Akşehir Müftüsü Ahmet Müjdeci, Kur'an kursu (anaokulu) inşaatının her aşamasından yetkili ve sorumlu olarak, müftülük personelinden Mustafa Kemal Olgun’u görevlendirdi. Yapılan tüm harcamalar, Kaymakamlığın denetiminde olacak.

Kur’an kursunda verilecek eğitim ve öğretimin sevabından nasiplenmek isteyen hayr severler, Müftülüğe müracaat edebilirler. Yapacağınız her miktardaki bağışlarınız, kesinlikle makbuz karşılığında teslim alınacak, dilerseniz belirtilen hesap numaralarına bağışlarınızı yatırabileceksiniz. Vergi mükellefi olan bağışçılar ise ödedikleri miktarı vergiden düşebilecekler.

Gurbetteki Akşehirliler, özellikle sizlere sesleniyorum. İnanıyorum ki bu satırları okuyanlarınız arasında, memleketine sahip çıkarak bu projenin belki tamamını üstlenebilecek, maddi ve manevi variyette kişiler var. Geçmişinize göstereceğiniz vefa ve gelecekte çocuklarınızın sizleri anacakları kalıcı bir eser bırakmak istiyorsanız, buyurun güzel bir fırsat. Akşehir’in yüz akı olacak bu esere vereceğiniz katkıya göre bina ismini belirleyeceğiniz gibi, bina içindeki kısımlara da dilediğiniz isimleri verme imkanı bulacaksınız.

Sevgili Akşehirliler; toplumumuzun yarınları olan çocuklarımızın daha sağlıklı, eğitim ve öğretim almaları için yapılmakta olan 4-6 yaş Kur’an kursuna gücünüz nispetinde mutlaka destek verin.

Selam ve muhabbetle.