Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; İstanbul’da düzenlenen “Birlikte Bir Yıl” Toplantısı’nda, geçtiğimiz bir yılın değerlendirmesini eğitimin paydaşlarıyla birlikte yaptı.





Öğretmenler, öğrenciler, veliler, yöneticiler, akademisyenler ve Sivil Toplum Kuruluşları ile medya, sanat ve spor dünyasından çok sayıda ismin katıldığı toplantı programı, Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi Korosu ve Senfoni Orkestrasının müzik dinletisiyle başladı. Gaziantep Fuat Şimşek Ortaokulu Tasarım Beceri Atölyesi, Tunceli Özel Eğitim Uygulama Merkezi Uygulama Evi ve Bursa Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki öğrenci ve öğretmenler de bir yıl içerisinde yaşadıkları dönüşümü anlattılar.





Toplantıda, son bir yılı değerlendirdiği bir sunum yapan Bakan Selçuk; 1 Milyon Öğretmen 1 Milyon Fikir Projesi'nin uygulamaya konulduğunu ve buradaki fikirlerden biri olan öğretmen odaları için yeni bir tasarımın hayata geçirildiğini hatırlattı. Öğretmenlerin, yeniliğin peşinde ve öğrenmeye açık olduklarını belirten Milli Eğitim Bakanı; “Öğretmenlerimiz, etkili ve verimli hizmet içi eğitimler için sadece "Hadi" dememizi bekliyorlar. Bir yıldır okullarımızdan bu ses yükseliyor; biz 'Hadi!' dedikçe onlar 'Ben de varım' diyor" şeklinde konuştu.





Eğitim sistemini sınav baskısından kurtarabilmek ve okullar arasındaki başarı farkını azaltabilmek için çevreden merkeze doğru bir iyileştirme süreci başlatıldığını söyleyen Selçuk; "Ülkenin dört bir yanındaki okullarımıza çok daha geniş bir bakış açısıyla bakmaya ihtiyacımız vardı. Okullarımızda yaşanan sorunları, aksaklıkları, eksiklikleri ve ihtiyaçları; okulun kendi içinde gerçekleştirdiği avantajlı durumları, imkânları ve öğretmen/yönetici gayretiyle yürütülen projeleri, kısacası okul kapasitelerini belirleyebilmek için Coğrafi Bilgi Sistemini kurduk" değerlendirmesinde bulundu.





Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çalışmalarına “Güçlü Öğretmen Güçlü Gelecek” sloganıyla hayata geçirecekleri projelerle devam edeceklerini söyledi.