Şehrimiz esnaflarından Semih Görgün çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 1996 yılında Tarihi Türk Evlerini Koruma Demeği tarafından Ulusal Restorasyon ödülüne layık görülen Akşehir Evinin maketini yaptı.



Şehrimiz esnaflarından Semih Görgün, yaklaşık altı aylık bir çalışma sonucunda Akşehir Sağlık Kültür Evinin maketini yaptığını söyleyen Görgün sözlerine şöyle devam etti: " 1996 yılında Tarihi Türk Evlerini Koruma Demeği tarafından Ulusal Restorasyon ödülüne layık görülen Akşehir Evinin maketini yapmaya kara verdim. 1/50 ölçeğindeki maketi tam altı ay gibi uzun bir sürede tamamlayarak maket çalışmalarıma bir yenisini daha ekledim.”

 Orijinal görüntüsüne sadık kalmak için 30 yakın çeşitli malzeme kullandığını ifade eden Görgün sözlerine şöyle devam etti “Memleketimi seviyorum. Akşehir'imizi Akşehir yapan yaşayan kültür varlıklarının maketlerini teker teker yapacağım. Daha önce yaptığım çalışmam Batı Cephesi Karargah müzesi maketini Akşehir Müze  Müdürlüğüne hediye etmiştim. Şuan yapımını bitirdiğim Akşehir'imizin Kültür evi maketini de tamamladım ve şimdi de Aksev'in işletmeciliğini yaptığı Hasan Muallim Konağını gezdiğimde buranında maketini yapmak istedim ve Hasan Muallim Konağının maket çalışmalarına başladım. Şehrimiz Müteahhitlerinden Bayındır İnşaat'ın yaptığı  Engili yolu üzerindeki Bahçeşehir villaları projesinin de maketini yaptım. Özel istekler geldiği takdirde tarihi mekanların ve çeşitli projelerin maketlerini yapıyorum" dedi.