Protokol imza töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2019 yılında başlattıkları gönüllülük çalışmalarına yeni bir hedef koyduklarını belirterek; “Türkiye bir iyilik yurdudur. Bu topraklarda iyilik, yardımlaşma ve gönül kazanma, hayatın akışında var olan doğal bir durumdur. Bu hal, bizim kadim kültürümüzün çok ama çok önemli bir parçasıdır fakat gönüllülük kavramının ülkemizde kurumsal bir yapıya dönüşmesi yeni bir süreçtir. Biz de 2019 yılını Gönüllülük Yılı ilan ederek pek çok sivil toplum kuruluşuyla birlikte iş birlikleri gerçekleştirdik” dedi.

Gönüllülük faaliyetlerinin pek çoğunun gençler tarafından yürütüldüğünü, Türkiye’nin de genç nüfus yapısıyla gönüllülük faaliyetleri için önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu; gönüllülük alanındaki çalışmaları teşvik edeceklerini ve gençlere rehberlik yapmaya devam edeceklerini aktardı.

YÖK ile yapılan iş birliği protokolüyle Gönüllülük Çalışmaları dersinin üniversitelerde ders olarak okutulmasının önemli bir milat olduğunu hatırlatan Kasapoğlu, gönüllü arayanları bir araya getiren gonulluyuzbiz.gov.tr internet sitesinin de gönüllü arayan kuruluşlarla gönüllü olmak isteyenleri buluşturduğunu belirtti.

Bakanlığının resmi internet sitesinde yer verilen konuşmasında, gençlerin her birinin birer iftihar vesilesi olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu; değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Kimi zaman bir büyüğümüzün hayır duasında, bir okulun yeni boyanmış duvarında, bir çocuğun gülüşünde, bir sokak hayvanının minnet dolu bakışında, bir deprem çadırında, selde, yangında, temizlenmiş sahillerde, çiçeklenmiş bahçelerde ve bir mazlumun kabul olmuş duasında gençlerimizin o gayretine o çabasına şahit oluyoruz.

Gençlerimizi tüm insanlık için bir umut olarak görüyoruz. Toplumlar iyi insanların sayısı arttığı sürece sağlıklı ve huzurlu olabilir. Gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek, toplumsal alanın bir katmanında onların etkin katılımlarını sağlamak, aidiyet ve vatandaşlık bilincini geliştirmek bizim yarınlara yönelik yapacağımız en önemli yatırımlardandır.

Bir çocuğun saçını örmek, yaralı bir kuşun kanadını sarmak, huzurevindeki bir büyüğümüzün ihtiyaçlarına destek olmak; dünyaya kalp ile gönülle vurulacak en güçlü mühürlerden biri. Gençlerimizin güzel hikayeler yazdıklarına şahidiz, bu güzel hikayeleri çoğaltmak, büyültmek için buradayız.

Gönüllülüğün sunduğu katılımcı, fırsat eşitliğine dayalı eğitsel, sosyal, kültürel, sportif proje ve faaliyetlerle tüm kesimlerin toplumda söz sahibi bir rol üstlenmeleri amacındayız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde yürütülen gönüllülük faaliyetlerinin Gönüllüyüz Biz Platformu’nda duyurulması ve iş birliği içerisinde olacağız. Bakanlığımızca yürütülen gönüllülük faaliyetlerinden uygun görülenlere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın hedef kitlesindeki sosyal yardım ve korunmaya ihtiyaç duyan çocuk ve gençlerin katılımını sağlamayı önemsiyoruz.”

Konuşmaların ardından, Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından imzalandı.