Gölçayır doğumlu ve Akşehir Öğretmen Okulu mezunu, emekli öğretmen ve öykü yazarı Ahmet Ordu, bir dönem görev yaptığı İzmir Motor Meslek Lisesi’nde biriktirdiği anılarını, Gönül Borcu adlı öykü kitabında topladı.





Akşehir Öğretmen Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1969 yılında öğretmenliğe başlayan, 1978 yılında Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü bitirmesinin ardından da 19 yıl boyunca İzmir’in çeşitli liselerinde öğretmenlik yapan Ahmet Ordu, öykü yazmaya seksenli yıllarda başladı. İlk öykülerini topladığı “Yüzünde Gözyaşı Yüreğimde Sancı” adlı kitabını, anı ve öykülerinin yer aldığı “Dörtnala Sürüyor Atını Zaman” takip etti. Son kitabı “Gönül Borcu” ise; “Onca Zamandan Sonra” ve “Höyükte Bir Ulu Çınar” adlı eserlerinin ardından Duvar Yayınları tarafından basılan üçüncü kitabı oldu.





Ahmet Ordu, İzmir Motor Meslek Lisesiyle ilgili anılarından yola çıkarak yazdığı 13 öykünün yer aldığı kitabıyla okuldaki dönem arkadaşlarına gönül borcunu ödediğini belirtirken; kitapsever dostları ile öğretmen ve öğrenci arkadaşlarına yeni kitabını sunmanın heyecanını yaşıyor.