İYİ Parti Akşehir İlçe Başkanlığı, 61. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’ne dair görüşlerinin yer aldığı yazılı bir açıklama yayımladı.





Temsili Nasreddin Hoca’nın Akşehir Çayı’na maya çalmasının eleştirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:





“61.Yıldönümünü kutladığımız 5-10 Temmuz Nasreddin Hoca’yı Anma Töreninde; Festivale katılmak üzere hazır bulunan Başta Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Valimiz, Garnizon Komutanımız, AK Parti İl Başkanı, Büyük Şehir Belediye Başkan Yardımcısı, Akşehir Belediye Başkanı ve diğer protokol huzurunda yaldızlı laflar edildikten sonra, sıra Göle Maya Çalmaya gelince Akşehir Gölü’nün yerinde yeller estiğinden mütevellit Akşehir Çayı’na Temsili Nasreddin Hoca tarafından yoğurt mayalanmıştır.
Nasreddin Hoca ile özdeşleşen Akşehir Gölü kuruma ve yok olma ile yüz yüzedir. Yetkililerden hiçbir tepkinin olmaması, gölü kurtarma adına hiçbir çaba ve konuşmanın olmaması Akşehir halkını derinden üzmüştür. Gelecek kuşaklara Gölü olmayan bir Nasreddin Hocayı nasıl anlatacağız?





Uluslararası Nasreddin Hoca’yı Anma Festivali; Protokolün toplanıp hediyeleştiği ve boy boy resimler çektirdiği yer olmaktan kurtarılarak gerçek hüviyetine ve misyonuna kavuşturulmalıdır.”