Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri; Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ile birlikte Akşehir’e gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.

Akşehir’deki temasları kapsamında ilk olarak Akşehir Belediyesi hizmet binasına gelen heyet, Belediye Başkanı Salih Akkaya ile görüştü. Burada bir açıklama yapan Genel Müdür Yeniçeri; “KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, MEVKA Genel Sekreterliğimizin de desteklediği Av Tüfekleri konusunda Huğlu’daki tesis açılışı için Konya’mızı ziyaret ettik. Ben Akşehir’i seviyorum. Tarihi yerlerin restorasyonları konusundaki dosyalara da bakıyor ve severek imza atıyoruz. Yönetici arkadaşlarımla bir ve beraber ekip olarak bize düşen bir şey olduğunda başımızla beraber yapmaya hazırız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akkaya da; “Misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz. Bizler Kalkınma Ajansı, KOP ve MEVKA’dan çok memnunuz, çok desteklerini gördük. Akşehir tarihi anlamda çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle Selçuklu’dan çok miras var şehrimizde. Bizler de onları ayağa kaldıralım, yaşatalım ve turizme kazandıralım diye uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.

Heyet, Akşehir Belediyesi ziyaretinin ardından; Gavur Hamamı, Tarihi Kilise, Papaz Evi, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Nasreddin Hoca Evi,  Rüştü Bey Hanı, Tarihi Arasta Çarşısı ve Takkasızlar Konağı’nı da gezerek incelemelerde bulundu.