Buna göre; kamu kurum ve kuruluşları, gayrimenkuller gibi muhafazası tehlikeli ya da maliyetli olan menkul malları da elektronik ortamda açık arttırma ile ya da elektronik ortamda satılamazsa satış mahallerinde pazarlık usulüyle satabilecek.

Müşteri malı almaktan vazgeçerse veya verilen mühlet içinde bedelin tamamı vermezse mal ikinci defa arttırmaya çıkarılabilecek. Açık arttırmaya katılacaklardan menkul değerin yüzde 5’i kadar teminat alınacak.

Ücretsiz izin desteği 2021 Nisan ayı ve sonrası için günlük 50 TL’ye çıkarılacak ve kapsamı genişleyecek. Eğitim kursları, internet kafe, güzellik merkezleri, hamam ve saunalar ile düğün salonları gibi işletmeler de yiyecek içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmeler gibi kapsama alınacak.

Teklife göre, Adalet Bakanlığınca belirlenmek suretiyle hükümlüler elektronik ortamda mektup alıp gönderebilecekler. Hükümlülerin eşi, üçüncü dereceye kadar kan ve kayın hısımlarıyla varisleri ile yapacakları görüşmeler kamu düzeninin korunması ile kişi, toplum ve kurum güvenliğinin sağlanması amacıyla kurum tarafından dinlenebilecek ve elektronik cihazlarla kaydedilebilecek.

31 Aralık 2020 tarihi itibariyle tasfiye olunacak alacaklar hesaplarına aktarılmış olan tarımsal kredi borçları yapılandırılacak.

Kurumlar Vergisi’nde yüzde 20 olarak uygulanan oran; 2021 yılı için yüzde 25, 2022 yılı için yüzde 23 olarak uygulanacak.