Gençlik Merkezi ve Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu; okul takımlarının antrenmanlarının yanı sıra, 08:00-23:00 saatleri arasında masa tenisi, basketbol, boks, satranç vb. faaliyetlerde bulunmak isteyen ya da kütüphaneden faydalanmak isteyen gençlerin kullanımına açık tutuluyor.





Merkezin hayata geçirdiği projeler kapsamındaki etkinlikler devam ederken, Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen tiyatro, resim, satranç, basketbol, güreş, halk oyunları vb. kurslar da Gençlik Merkezi binasında yapılıyor. İkinci dönem kursların başvuru ve başlama tarihleri ise, önümüzdeki günlerde ilan edilecek.





Devam eden projelerden ‘Öğrendiklerimi Uyguluyorum’ projesi; Milli Eğitim Bakanlığının tavsiye ettiği kitapların okunması, köy okullarına kütüphane desteği, foto safari ve bisiklet gezileri gibi etkinlikleri içeriyor. ‘Gençlerin İyilik Ağacı’ ile kıyafet ve oyuncak yardımından sokak hayvanlarının beslenmesine kadar bir dizi sosyal sorumluluk içeren faaliyet gerçekleştirilirken, ‘Okuma Halkaları’na katılan gençler de 10’ar kişilik gruplar halinde yine Milli Eğitim Bakanlığının gönderdiği kitapları okuyarak tartışıyorlar.





Projeler arasında en dikkat çekeni ise, Küçük Yaşam Becerileri diye adlandırılan bisiklet zincirini değiştirmek, şofbenlerin çalışma sistemini öğrenmek, elektrik ve sigorta panolarını tanımak ile bazı tesisat ve marangozluk işlerini yapmak türünden pratik bilgilerin öğretildiği ‘On Parmağımda On Marifet’ projesi.





Merkeze gelemeyenlerin Ecdada Mektup etkinliğine katılabilmeleri için okulların ziyaret edilmesi ve çöp toplama gibi etkinlikler de ‘Merkezim Her Yerde’ projesi çerçevesinde sürdürülüyor.





Gençlik Merkezinin de yöneticisi olan Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz gençlere; Merkezi ve Kapalı Spor Salonunu sportif ve kültürel faaliyetleri için kullanmaları çağrısında bulunurken, 25 Nisan’da yapılacak olan Gençlik Şöleni ile ilgili olarak da açıklamada bulundu.





Yılmaz açıklamasında; ‘’Öğretmenlerimizden Samet Giray önderliğinde hazırlanacak olan şölende, müzik ve halk oyunlarının güzel bir kombinasyonunu izleyeceğiz. Lise ve üniversiteli gençlerden oluşan müzik gurubunun dinletisinde, koro eşliğinde ülkemizin farklı yörelerine ait halk oyunları sergilenecek.’’ dedi.