Akşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre; Engili, Gedil, Gölçayır, Ilıcak, Kuruçay, Kozağaç Gözpınarı Yaylabelen ve Reis Mahallerine açık ve Altuntaş Mahallesi’ne de kapalı olmak üzere, ihalesi yapılan toplam 10 çim yüzeyli futbol sahasının yapım çalışmaları sürüyor.

Belediye Başkanı Salih Akkaya, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Daha önce Akşehir’imizin Atakent, Yazla, Çakıllar, Adsız, Değirmenköy, Karahüyük, Karabulut, Ortaköy ve Çamlı Mahallelerinde yaptığımız sentetik çim sahaların ardından 10 mahallemizde daha sentetik çim saha yapımı ihalesini gerçekleştirerek çalışmaları başlattık ve bugün itibariyle çalışmaların yüzde 30’u tamamlandı.

İhale bedeli 4 milyon 257 bin 280 lira olan sahalar, 20x40 metre boyutlarında ve sentetik çim yüzeyli olacak. Biri kapalı diğerleri açık olmak üzere toplam 10 sahamızın açılmasıyla bu mahallelerimizde yaşayan gençlerimiz ve çocuklarımız da spor yapma imkanına kavuşmuş olacaklar.

Değerli hemşehrilerimiz hizmetin en iyisine, en güzeline layıktır. Bu yatırımların gerçekleşmesinde destek verenlere, Akşehir halkı adına şükranlarımı sunuyorum.”