Genç Girişimciler için vergi istisnasını düzenleyen kanunla, 2016 yılından bu yana 3 dönem gelir vergisi istisnası sağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 19/07/2018 tarih ve 2018/28 sayıyla yayımlanan genelgeyle de, bundan böyle Genç Girişimcilere SGK prim teşviği uygulanacak.

Ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle ilk defa gelir vergisi mükellefi olan, 29 yaşını doldurmamış Genç Girişimciler, faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren 3 vergilendirme dönemi boyunca, kazançlarının 75 bin TL’e kadar olan kısmı için Gelir Vergisi’nden muaf tutuluyorlar.



Yeni yayımlanan SGK Genelgesiyle;  18 yaşını doldurmuş 29 yaşını doldurmamış ve 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren esnaf olarak ilk defa tescil yaptırarak sigortalı olan genç  girişimcilerin 1 yıllık sigorta primleri,  Hazine tarafından karşılanacak.  Böylece genç girişimcilere, aylık yaklaşık 700 TL prim karşılığı olarak 1 yılda yaklaşık 8 bin 400 TL teşvik sağlanmış olacak. Akrabadan devir yoluyla alınan işletmelerde; ölüm nedeniyle faaliyeti devralan eş ve çocuklar teşvik kapsamında olurken, diğer nedenlerle akraba şirketi devralanlar kapsam dışı tutulacak.



Böylece, ilk kez işyeri açacak olan 18-29 yaş arasındaki Genç Girişimciler; 3 vergilendirme dönemi boyunca Gelir Vergisi ödemeyecekleri gibi,  SGK primleri de 1 yıl boyunca Hazine tarafından karşılanacak.