Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen GENÇ KOMEK YAZ OKULU etkinlik programı, Akşehir Kültür Merkezi’nde yapılan programla tamamlandı.

Akşehir Garnizon Komutanı Tolga Yuvalı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Muammer Sağlam, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Gülcü, Akşehir Osman Aydoğdu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Ersoy ve Akşehir Belediyesi Birim Müdürlerinin katılımıyla yapılan programa, GENÇ KOMEK öğrencileri ve velilerinin de yoğun ilgisi dikkat çekti.





Programın açılış konuşmasını yapan AKŞEHİR KOMEK Yöneticisi Hüseyin Zeybek; 500 erkek ve 550 kız çocuğunun, 25 Haziran 2018 tarihinden itibaren hafta içi 5 gün sabahcı veya öğlenci olarak günde 6 saat ders gördüğünü, günlük 3 ders Kur'an-ı Kerim 3 ders de sanat dersi işlendiğini ve dönemin sonuna gelindiğinde 850 çocuğun Kuran okumayı öğrendiğini belirtti.





Konya Bölgesi’nde yaklaşık 50 bin çocuğun arasından dereceye giren kız öğrencinin Kuran Tilavetinden sonra, Siyer-i Nebi ödüllü bilgi yarışması gerçekleştirildi. GENÇ KOMEK öğrencilerinin İlahi Korosu’nun sahne almasının ardından yapılan ödül töreninde; 500 erkek öğrenci arasından birinci olan 3 çocuğa laptop, 2. olan 3 çocuğa orijinal forma ve ayakkabı, 3.olan 3 çocuğa kırtasiye seti ve ayrıca finale kalan tüm çocuklara da kitap seti hediye edildi.