Anasınıf öğrencilerine yönelik kodlama sınıfının ardından satranç sınıfının da açılmasıyla Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkez Anaokulunda okul öncesi eğitime etkin yöntemlerle katkı sağlamaya devam ediyor.





Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Işcan'ın girişimleriyle materyalleri tamamlanarak açılışı yapılan satranç sınıfı, modern dizaynı ve konforuyla da dikkatleri çekiyor. Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yunak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle açılan kursta eğitmenler tarafından 40 öğrenciye haftada iki gün satranç eğitimi verilecek. Merkez Anaokulu Müdürü Yıldız Aydoğdu, okul öncesi eğitim çağında satrancın faydalarına vurgu yaparak; satranç oynamanın çocukların zihin ve hayal kurma gücünü, dikkatini ve öngörüsünü geliştirdiğini ayrıca sabırlı olmayı ve gerek kurallara gerekse rakibe saygı duymayı öğrettiğini söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan ise; zihinsel bir spor olan satrancın, çocuğu hayata hazırlamada ve hayatla bağ kurmasında önemli olduğunun altını çizdi ve okul öncesi dahil tüm kademelerde satranç sınıflarının oluşturulmasına devam edeceklerini söyledi.





Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut da emeği geçenlere teşekkür ederek; “Çocuklarımız burada satranç oynamayı öğrenecekler. Eminim ki satranç; odaklanma, planlama, öz güven, zeka, analiz, görselleştirme, ileriyi düşünme, konsantrasyon ve sosyalleşme durumlarına ve gelişimlerine büyük katkılar sağlayacak" dedi.





Daire ve kurum amirleri ile okul müdürlerinin de katıldığı açılışta, kurdele kesiminden sonra satranç sınıfını gezen Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut ve protokol üyeleri öğrenciler ile satranç oynadı. Kaymakam Akbulut açılan satranç sınıfının nice şampiyonlar yetiştirmesi temennisinde bulundu.