Akşehir Şehit İsmail Cem Yakınlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilere milli şuur kazandırmak amacıyla "Milli Tarih" konulu seminer verildi.


Okul konferans salonunda Coğrafya Öğretmeni Özge Salarvan ve Tarih Öğretmeni İbrahim Önder tarafından düzenlenen seminerde "Türklerin yaşadığı coğrafya, Türklerin İslamiyet'e  katkıları, geçmişten bugüne kadar varlık göstermiş olan Türk devletleri ve şahsiyetleri" hakkında örnekler sunularak öğrencilere millet olma bilinci aşılandı.


            Okul Aile Birliği Başkanı Hakan İçel: "Bu seminer sayesinde öğrencilerimiz Anadolu topraklarının zorlu bir savaşın ardından kazanıldığını öğrendiler. Okul müdürümüz sayın Salim Bozkurt'un da konuşmasında belirttiği gibi Cumhuriyetin ilanından bu yana ülkemiz üzerinde oynanan dış oyunlar ile 15 Temmuz günü yaşanan ihanetin temellerini öğrencilerimizin iyi anlayabilmesi için milli tarihlerini doğru kaynaklardan öğrenmeleri gereklidir. Bu seminer sayesinde öğrencilerimiz tarihi olayları daha iyi analiz etmeye başladılar" açıklamalarında bulundu.


          Okul Aile Birliği Başkanı Hakan İçel duyarlılıklarından dolayı okul müdürü Salim Bozkurt ve öğretmenlere teşekkür etti