Konuya ilişkin açıklamada; İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgalinin yıldönümü olan 9-10 Mayıs tarihlerinin bu yıl Ramazan ayı içerisinde olması ve 10 Mayıs 2021 tarihinde İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve çevresinde müdahale ettiği Filistinlilere orantısız güç kullanmasıyla tırmanan olaylar sonrasında Gazze’de yüzlerce kişinin yaralandığı veya sakat kaldığı belirtildi.

Birçok ülkenin saldırıları görmezden geldiği vurgulanan yardım çağrısında, özetle şu ifadelere yer verildi:

“Filistin halkı, abluka ve ekonomik sıkıntıların yanı sıra birçok zorlukla mücadele ediyor. Yaşam alanları ve siviller hedef alınmaya devam ediliyor. Şehit sayısı 231’e (65 çocuk, 39 kadın), yaralı sayısı bin 710’a (480 çocuk, 322 kadın) ulaştı. Evler ve su şebekeleri zarar gördü. Gazze’de günlük elektrik kullanım süresi 3-4 saate kadar indi. Elektrik kıtlığı sebebiyle Gazze’de bir hastane 3 gündür çalışamamaktadır. Yaşananlar sebebiyle acil olarak sağlık, barınma ve gıda gibi birçok alanda yardıma ihtiyaç var.

İnsani yardım çalışanları yardım dağıtımı konusunda ciddi problemlerle karşılaşmaktadırlar. Bunun yanında Gazze şeridinin tanık olduğu insani felaket her geçen dün daha hızlı bir şekilde büyümektedir. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), önümüzdeki günlerde Gazze’ye bir acil yardım koridoru oluşturmak için çalışacaklarını ifade etmiştir.

İHH İnsani Yardım Vakfımızın 2009 yılında kurduğu Gazze ofisinde 28 personelimiz çalışmaktadır. Eğitim merkezimizde 2 bin kişi öğrenim görmektedir. Aşevimiz günde bin kişiye yemek ikram etmektedir. Gazze’de 15 bin 567 yetime aylık sponsorluk ücreti ulaştırmaktayız.

Gelin, Gazze’ye umut olalım. Destekleriniz, bir Filistinlinin hayatının kurtulmasına vesile olabilir. Yapacağınız küçük bir yardım bir kişinin hayatını kolaylaştırabilir. Haydi Akşehir; saldırı altındaki Gazze’nin sesi olalım. İşgalci İsrail’in bombardımanları sonucu zor durumda olan Gazzeli kardeşlerimize umut olma vaktidir.

Dünyanın neresinde sıkıntı yaşanırsa yaşansın; mağdurların dinine, diline ve ırkına bakmaksızın yardıma koşuyor, duyarlılığınız ve destekleriniz için teşekkür ediyoruz.”