Özel Akşehir Final Okulları, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okulun yemekhanesinde bir yemek organizasyonu düzenledi. Öğretmenler Günü yemeğine; okulda görev yapan idareciler, öğretmenler ve aileleri ile okul aile birliği başkanları ve üyeleri katıldı.





Yemek sonrasında okulun konferans salonunda bir araya gelen idareciler, öğretmenler ve aileleri ile okul aile birliği başkanları ve üyeleri, Öğretmenler Günü’nün kutlandığı etkinliğe katıldılar. Etkinlikte söz alan Özel Akşehir Final Okulları Kurucu Temsilcisi Mehmet Ateş yaptığı konuşmada; etkinliği, her yıl 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü kapsamında organize ettiklerini söyledi. Geleneksel hale getirdikleri programın bu yıl 2.’sini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Mehmet Ateş; programa katılanlara teşekkür etti. Öğretmenliğin önemine dikkat çeken Kurucu Temsilcisi Mehmet Ateş; “Bugün tüm öğretmenlerimizin, hizmetlerine karşılık saygı ve sevgi ile anıldığı, öğretmen ve öğretmenlik mesleği ile ilgili farkındalığın oluştuğu güzel bir gündür. İnsanoğlu var olduğu günden beri onun eğitimi de en az fiziksel varlığı kadar önemli ve değerli kabul edilmiştir. İnsan, içinde doğup büyüdüğü aile ortamında temel bilgileri aldıktan sonra daha donanımlı hale gelmesi için bir eğiticiye, öğreticiye yani öğretmene muhtaçtır. İnsan; ahlakı, maneviyatı, bilgiyi beceriyi ve medeniyeti, ancak öğretmen sayesinde öğrenebilir. Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim öğretim oluşturur ve onun yapıcısı da öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. Yarınların daha aydınlık olması, muasır medeniyetin üstüne çıkma hızımız; eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır. Bunu başarmak için fedakârca çalışan öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı arz ediyorum” dedi.





Programın devamında Okul Müdürleri tarafından tüm eğitim personeline hediyeleri takdim edildi. “Final Ailesi olarak; başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve şehit olan tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlıklı, mutlu, huzurlu nice yıllar diliyoruz” mesajının paylaşıldığı program, müzik dinletisi ve yapılan ikramlarla sona erdi.