29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde düzenlediği programla kutlayan ve programın sonunda izleyenlerden tam not alan Özel Akşehir Final Okulları, idari ve öğretmen kadrosuyla sahneye çıkarak büyük bir aile olduğunu bir kez daha gösterdi.





Kutlama Programına; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Erdem, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, Daire Amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.





Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Özel Akşehir Final Okulları İlkokulu Müdürü Ahmet Şinasi Atlı’nın konuşmasıyla devam etti. Atlı, konuşmasında; “Ülkemiz, Büyük Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kuruluşta ortaya koydukları temel amaçlara ve hedeflere kuşkusuz ki ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bu büyük günün 96. Yıldönümünde; bütün halkımızın, bütün öğretmen arkadaşlarımın ve geleceğimizin teminatı olan değerli ve biricik öğrencilerimizin bu büyük bayramını kutluyor, vatanı uğruna seve seve canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.





Anasınıfı ile 1 ,2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin gösterileri ile devam eden program; şiirlerin okunması, Özel Akşehir Final Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları orotoryo, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin dans ve jimnastik gösterileri ve okul öğrenci ve öğretmenlerinin yer aldığı koro ile sona erdi.





Programın ardından, geçtiğimiz hafta Akşehir genelinde yapılan Bilfen sınavında dereceye giren Final öğrencilerine plaketleri verildi. Öğrenciler plaketlerini Belediye Başkanı Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Topaloğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Akdemir’in elinden aldılar. Para-Taekwondo Dünya Şampiyonumuz Mehmet Sami Saraç’a da programa katılımlarından dolayı Okul Müdürü Fatih Özer tarafından plaket takdim edildi.