CHP Konya Milletvekili Adayı Gülsüm Filorinalı Akşehir'i ziyaret etti. Filorinalı: “Meclis’te Akşehir’in sesi, sözü ve temsilcisi olacağım” dedi.


CHP Konya Milletvekili Adayı Gülsüm Filorinalı, dün Akşehir ziyareti kapsamında ilçede görev yapan yerel gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Grand Yaşar Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Akşehir CHP İlçe Teşkilatı yönetimi de katıldı. CHP tarihinde bir devrim yaşandığını söyleyen Filorinalı, Türkiye’ye örnek bir ön seçimin ardından Konya’dan 2. sıra adayı olduğunu belirtti.  Filorinalı, Akşehir’i ikinci memleketi olarak gördüğünü söyleyerek “Tüm Akşehirli hemşehrilerimi selamlıyorum. Konya’da siyaset yapmak zor. Hele bir kadın olarak daha zor. Öncelikle kadınların, gençlerin tüm Konya’nın özellikle Akşehir’in sesi, gücü ve temsilcisi olarak mecliste olacağım. Akşehir dedim, üzerine basa basa söyledim. Çünkü Akşehir benim ikinci memleketim. Canı yürekten söylüyorum bunu. Bir vefa borcum var Akşehir’e. Ben borçlarıma, sözlerime sadığımdır, vefa borcumu da sonuna kadar ödeyeceğime söz veriyorum. Mecliste Akşehir’in sesi, sözü ve temsilcisi olacağım.” dedi.


 Konya genelinde yapılan ön seçimde kendisinin de ikinci sıradan listeye girdiğini ifade eden Filorinalı, tek amaçlarının önce Konya yerelde, ardından Türkiye genelinde partilerinin başarısını en üst seviyeye çıkarmak olduğunu vurguladı. Filorinalı, “Konya’da sol siyaset yapmak gerçekten de zordur. Ben zoru başardığıma inanıyorum. Konya’daki tüm kadın arkadaşlarım oyuna talibim. Kadınların gençlerin ve tüm Konya’nın sesi, sözü olacağımı biliyorum. Tek amacım Konya’dan CHP’den ilk kadın milletvekili olarak meclis gitmek ve hizmet etmek” diye konuştu. Filorinalı, “Emeğe eylem, eyleme yürek, yüreğe kadın gerek” sloganı ilke sözlerini sonlandırdı.


 Filorinalı önceki gün de Konya’nın CHP’li tek belediyesi olan Tuzlukçu Belediyesi’ni ziyaret etti.