Akşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan Ulusal İlkokullar arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışmasında, ilk üçe giren okulların yanı sıra 5 dalda da özel ödül verilecek.





Yarışma, resmi ve özel okulların ilkokul 1,2 ve 3.sınıf düzeyinde öğrenim gören tüm öğrencileri ve bu okullarda görev yapan öğretmenleri kapsıyor. Ekipler, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu ve Prof. Dr. Ali Berat Alptekin tarafından hazırlanan ve Akşehir Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basılan ‘Nasreddin Hoca’ kitabından seçecekleri fıkraların canlandırmasını yapacaklar. Başvuruların 18 Şubat-8 Mart 2019 tarihleri arasında kabul edileceği organizasyonda; ilçe yarışmaları 1-19 Nisan 2019, il yarışmaları ise 6-24 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 22-25 Ekim 2019 tarihlerindeki Bölge Yarışması gibi, 26 Ekim 2019’daki Final de Akşehir’de yapılacak.





Yarışmada ilk üçe giren ekiplere verilecek olan Nasreddin Hoca Ödülleri; birinciye 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL ve üçüncüye de 10 bin TL olarak belirlendi. Ayrıca 5 dalda 2’şer bin lira olmak üzere Tarık Buğra, Nimetullah Nahçivani, Seyyid Mahmud Hayrani, Hacı İbrahim Veli Sultan ve Akşehir Belediyesi Özel Ödülleri dağıtılacak.





Yarışmayla, bulundukları ilçe ve illerde birinci olarak bölge yarışmasına katılmak ve nihayet finalde yarışmak için başvuru yapacak olan ekiplerin tamamı üzerinden Türkiye’nin her bölgesinde Nasreddin Hoca’nın mizahı ve felsefesi hatırlatılarak hoşgörünün yaygınlaşması sağlanmış oluyor. Bunun yanı sıra; ilkokul düzeyindeki öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, estetik duyum ve sahne sanatı beğenilerini geliştirmek, tiyatronun gelişimine katkıda bulunmak ve Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden öğrencilerin kültürel etkileşimlerini ve kaynaşmalarını sağlamak da organizasyonun amaçları arasında yer alıyor.





Ülke çapında olması ve ulusal basında da yer almasıyla Akşehir’in tanıtımına katkı sağlayacak olan yarışmada canlandırması yapılacak olan fıkraların yer aldığı ‘Nasreddin Hoca’ kitabına, https://www.aksehir.bel.tr/fikralar.pdf linkinden ulaşılabiliyor.