Allâh Rasûlü’nün pâk neslinden gelen insanlar, günümüzde İslâm âleminin değişik yerlerinde yaşamaktadırlar. Hüseyin -radıyallâhu anh-’ın neslinden gelenlere “Seyyid”, Hasan -radıyallâhu anh-’ın neslinden gelenlere de “Şerîf” denilmektedir. Osmanlılar, seyyidlere “emîr”, başlarına sardıkları yeşil sarığa da “emîr sarığı” derlerdi. Varlık Nûru’nun neslinden gelen kadınlar da başlarına yeşil bir alâmet takarlardı.



         Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:



        “Allâh’ı, nîmetleriyle perverde kıldığı için sevin. Beni de Allâh’ı sevdiğiniz için sevin. Ehl-i Beyt’imi de beni sevdiğiniz için sevin!” (Tirmizî, Menâkıb, 31/3789)



           Şah-ı Bilvanisi Şeyh Sultan Seyyid Fevzeddin el-Hüseyni (K.S.A) hazretleri Seyyid Muhammed Raşid Erol’un (k.s.) büyük ogludur.1957 Siirt doğumludur. 1971 senesinde Ailece göç ederek Adıyaman’ın Kahta ilçesinin Menzil köyüne yerleşirler. Seyyid Fevzeddin Erol (k.s.),Sultan hz’nin tavsiyesi ile 1983- 2003 arasında Ankara’da ikamet etmiştir. 2001 ile 2002 yılları arasında, Eskişehir Sivrihisar’ın Bilvanis köyüne (yeni ismi BUHARA)yerleşmişlerdir.



            İlim tahsilini dedesi Gavs Hz ve Babası Sultan Hz. ve bazı doğu Alimlerinin yanında yapmıştır. İlim icazetini, Şeyh Seyda Molla Yahya el-Abbasi (k.s.a) den almıştır. Mürşitleri ise dedesi Gavs ( Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni ) Hz. Babası Sultan ( Muhammed Raşid ) Amcası Hz. Abdulbaki (Gavs-ı sani ) Hz. ve son olarak ta Sultan Hz.’nin dayısı olan Seyda Molla Abdulbaki ( Şah-ı Urfa ) Hz.’dir.



           Babası Seyyid Muhammed Raşid (K.S.A.) hazretlerinin işaretiyle Şah-ı Urfa (K.S.A.) hz.’lerine intisab etmiştir. Daha evvel Menzil’de hizmet etmekteydi. 2003 yılın da, Şah-ı Urfa Seyyid Abdulbaki el-Bilvanisi (K.S.A) hazretlerinden icazetini almıştır.



         Dedesi Gavs-ı Kasrevi Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni (K.S.A.) hazretleri onun hakkında daha küçükken etrafındakilere söyle buyurmuş. ” Fevzeddin’e dikkat edin ilerde büyüklerden olacaktır.”   Seyyid Fevzeddin’in (K.S.A.) 9 tane çocuğu olmuştu. Fakat Lütfiye adinda bir kizi ve M.Enes adındaki oğulları da küçük yasta rahmetli oldular. Diğer çocukları ise Zemzem, Hayrullah, Bedrullah, Zümrete, Nurulayn, Sefanur ve en küçükleri M.Emin’dir. Allah (C.C) hepsine uzun ve hayırlı ömürler nasip eylesin..



        Babası Seyyid Muhammed Raşit (k.s) den aldığı işaretle Sakarya kenarında Halen Eskişehir’e bağlı Sivrihisar ilçesi Buhara köyünde irşadına devam etmektedir. Allah (c.c)  makamlarını ali eylesin irşadlarını daim hizmetlerini genişletsin İNŞAALLAH. Amin.