Özellikle futbolda İstanbul takımlarının kesin bir hegemonyası var. Taraftar onlarda çok! Para onlarda bol! Çünkü İstanbul bir yana, diğer bütün kent ve kasabalarımız bir yana konsa; Zenginlikten yana İstanbul, diğer tüm ülkemiz toplamından, beş-on kat daha zengindir. O zengin kentin, sonsuz, zenginlikteki insanları, tuttukları üç dört öne gelen takımların yıldızlaşması için; akıl almayacak kadar büyük paraları feda ederler. Yabancı oyuncuları milyon dolarlarla satın alırlar. Dünyanın öbür ucunda yıldız bir futbolcu varsa; parayı basar kendi takımlarına katarlar. Aşırı mağrur tavırları vardır. Karabük ve Akhisar veya başka bir takım onları  yener veya berabere kalabilirse çok kızarlar.

Anadolu takımlarının ve özellikle Ankara kulüplerinin böyle bir şansı yoktur. Bir türlü öne geçemediler. Karabük, Akhisar ve diğer ilçeler bile başa güreştiler de, Ankara o şansı bulamadı. Futbola meraklı, bir Avni Bulduk (rahmetli)vardı. Zengindi, fakat İstanbul ölçeğinde değil! Güneş sporu kurup yaşatarak, hizmet etmeye çalıştı. Babası değirmenler sahibi olan ve o değirmenleri un fabrikalarına çeviren İLHAN CAVCAV, Gençler Birliğini güçlendirdi. Her ikisini de tanıyan bir Feyzi Oranlı vardı. Almanya'dan gelirken; Yugoslavya'da kaza yapıp rahmetli oldu. Avni Buldukla ilgili bildiklerini, o aktarmıştı. İlhan Bey'in, Gençler Birliği'ni zaman-zaman zirveye yaklaştırdığı bile oldu. Futbolda Ankara'yı, Gençler Birliği şerefle başarıyla temsil edebildi. Belediye, Ankaragücü'ne bazen sahiplenip destek olduysa da; zirveye bir türlü ulaştıramadı.

FETHİYE SPORUN, İstanbul'un EN GÜÇLÜ KULÜBÜNÜ HEM DE ONLARIN SAHASINDA YENMESİ, Anadolu futbolu için geleceğin parlayabileceğinin göstergesidir. YÜCE ATATÜRK yazarak çıkmaları da; kınanacak değil; övülecek bir onurdur. Ne yazık ki Futbol Federasyonu, Fethiye Sporu, disiplin kuruluna sevk etmiş. Neyin cezası verilmek isteniyor? Belli değil...

*Bir ilçe takımının, koskoca ve en ünlü İstanbul takımını kendi sahasında yenmesinin mi? Yoksa;   *Atatürk ismini anmak ve yüceltmek eyleminin karşılığı mı? Daha önce de böyle ters işler yapılmıştı: *Denizlide arabasına  Atatürk çıkartması yapıştıran arkadaş ve -Bursa'da aynı çıkartma yüzünden; başka bir vatandaş da cezalandırılmıştı.

*Fethiye'nin başarısını karalama ve yok etme gayretleri, bunu yapacak olanlara itibar kaybettir *Atatürk Kurtuluş savaşını kazanmış olmamızı sağlayan ve Cumhuriyetimizi kuran en büyük kahramanımızdır. *Batılılaşmamızın simgesidir ve *Baş Öğretmenimizdir. Onu anmak suç olamaz

Atatürk poster ve çıkarmalarına vatandaşların verdiği önem, Atatürk'e her türlü baskıya rağmen; şükran ve hayranlıkların sürdüğünü kanıtlıyor.

ATATÜRK KARŞITLIĞINDAN VE ONU UNUTTURMA SEVDASINDAN DA; ANADOLUYU KÜÇÜMSEME ALIŞKANLIĞINDAN DA; O BAZILARI VAZGEÇMELİLER ARTIK!

Şurada burada Türk Bayrağını indirenlere resmi kurumlarca engel olunmuyor ve cezalandırılmıyorlar da... Bayrağımızı taşıyanlar, arabalarına çıkartma olarak yapıştıranlar ve onu yüceltmeye çalışanlar; niçin cezalandırılıyor ve engelleniyorlar? Anlayan varsa, açıklasın!