BİR MİLETVEKİLİNİN YILLAR EVVEL KENDİSİNE ÖVGÜ İLE AKŞEHİR’ İN, DEVLETİN DERİN BİLGİLERİNİNİ BİLEN DEDİĞİ ŞAHIS AKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANACAK

 

MHP ve CHP adaylarını açıkladılar. Günlerden beri Ak Parti cenahında bir beklenti hüküm sürmektedir. Bu gün yarın kim açıklanacak diye dükkânlarda, düğünlerde, yolda… Kim kimin adamı, kim kimi destekler bunlar konuşulur olmuştur.

Devri zaman ve mekânlarda, Şehri Siyasetlerde: Kendilerinin basit davranışları ile siyaset yaptığını sananlar var. Biz seni seçtik bizim dediğimizi yapacaksın demek için bazılarına yalaklıklarını sürdürenler var.

Aman efendimciler, menfaatçiler, laf arasında bu senin için çok zararlı olur diye tertemiz insanlara tehditler savuranlar var. Dün oğlunu kızını, kız kardeşini işe koymak için merhum babasının neler çektiğini unutanlar var. Adeta o gün onlara yardımcı olanlardan bu gün siyasi intikam almak isteyenler var. Nerde ise büyücülerden cincilerden medet umacak kadar alçalanlar var.

Soluğu bir gazla sağlam bildikleri kardeşlerinin, ağabeylerinin yanında alıverenler, onlarla kol kola poz verenler var. Denize düştüklerini bilip YILANA SARILANLAR var.

Eyvah biz ne oluruz diyenler, kafa koparmaya, çıralar ve ocaklar söndürmeye yemin içenler, riyakâr ve sahtekâr gülüşlüler bir hayıflanma ve çaba içinde çırpınanlar var. Gündüz gitmeyi mahzur mütalaa edip, oraları gece geziciler var. Zavallılar var. Siyaset cühelaları var. Nerde nasıl oturulur. Kalkılır. Bilmeyenler var. Bulgur pilavı ile acı soğanı yemeyenler var. Mintan üstüne ceket giymeyenler var. Yani nerede ne söylenir. Ne giyilir, ne yenilir, içilir bilmeyenler var. Arkalarından bunlar beni küçük düşürüyor denilip, salaş lokantalarda izzeti ikram görenler var…

Dün ve bugün çok sevdiği, çalışkanlığını övdüğü aynı yönetimler içinde kader birliği yaptığı, üstüne toz kondurmadığı, koruduğu, herkes otururken ayakta kalmasına bile üzüldüğü, kardeş, evlat bildiklerinin, bugün o ağabeylerinden yan çizenler var, kenar gezenler var…

Hiç aklında fikrinde kimseyi siyaseten bitirmek düşüncesi olmayan aynı partili şahıslara, yalanla yanlışla fitne çıkarmak için atılan iftiralı günlerin içindeyiz. Mateessüf ve maalesef mert namert karışmış, durumda…  

Bunca batak işlerin yanında; Allah hayırlısını versin diyenler var.

Yazımızın başında: BİR MİLETVEKİLİNİN YILLAR EVVEL KENDİSİNE ÖVGÜ İLE AKŞEHİR’ İN, DEVLETİN DERİN BİLGİLERİNİNİ BİLEN DEDİĞİ ŞAHIS AKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANACAK, derken bunları ve bu süreci iyi yöneten kimsenin burnunu kanatmayan, kırmayan,dökmeyen, kazanacak demek istedim. Akıl ve izan böyle gösteriyor.

 

Yinede Siyaset bu hiçbir şey belli olmaz.

Eski Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman DEMİREL’İN SÖZÜ Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner…  

Merhum Necip Fazıl KISKÜREK ÜSTADIN SÖZÜ: Sakın Köprüyü geçene kadar da olsa ayıya dayı deme, olur ya köprü yıkılırsa, öbür tarafa ayının yeğeni olarak gidersin.

Hazreti Ali KV. Efendimizin, Peygamberimiz Nur Muhammet Mustafa SVS. Efendimizden öğrendiği, duyduğu belki de Hadisi Şerif olan, sonradan bazı Halifelere mal edilen bir Kutlu Söz:

Adalet olmadıkça. YÖNETİMİN FAYADASI OLMAZ

Edep olmadıkça. ASALETİN FAYDASI OLMAZ

 Cömertlik olmadıkça. ZENGİNLİĞİN FAYDASI OLMAZ

Güven olmadıkça. SEVİNCİN FAYDASI OLMAZ

Kanaat olmadıkça. FAKİRLİĞİN FAYDASI OLMAZ

Alçak gönüllü olmadıkça. YÜKSELMENİN FAYDASI OLMAZ.

ALLAH CC.  başarıya ulaştırması olmadıkça. ÇALIŞMANIN BİR FAYDASI OLMAZ.

Biz de deriz ki: Gayret bizden Tevfik ve Hidayet Allah’ ü Azimüşandan.

İnşallah yarın İbrahim Hakkı Erzurumluyu ve Fakirullah Hazretlerini yazmaya çalışacağız.  Tabii ki: Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler. TEHFİZNAMENİN TAMAMI İLE karşınızda olmak duası ve temennisi ile Cenab-ı Allah Akşehir ve Ülkemize iyi niyetli insanlar versin.