Doğrugöz Belediye Başkanı ve MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai yaklaşan yerel seçimler kapsamında projelerini açıklamaya devam ediyor.


Fedai yerel seçim projeleri kapsamında Akşehir’e yakışan bir kent meydanının yapılacağını söyledi. Fedai, ayrıca bu meydana bir de kavuklu saat kulesinin yapılacağını kaydetti.  



 Fedai, yaptığı açıklamada, Akşehir’de meydan sıkıntısı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Şehirler hep meydanlıkları ile ünlüdür. Akşehir’de hali hazır Anıt Meydanı kırpıla kırpıla bir kuşa çevrilmiştir. Bugün şehrimiz meydansızdır, meydansız şehir, eksik bir şehirdir. Festivallerin ve mitinglerin yapılacağı bir alandan Akşehir yoksun bırakılmıştır. Şehir meydanları şehrin nefes borusudur. Akşehir bugün nefessiz bırakılmıştır. Biz belediye başkanlığını almamız durumunda Akşehir’in nefes alabileceği bir meydanlığa kavuşturacağız. Meydanlık projesi kapsamında eski kaymakamlık binasının da içinde bulunduğu alan temizlenerek bir şehir meydanlığı haline getirilecektir. Yapacağımız şehir meydanlığının çevre düzenlenmesinde noksanlığı hissedilen Nasrettin hocamızı sembolize eden figürler yer alacaktır.”



Meydanlık projesine açıklık getiren Başkan Fedai konu kapsamında açıklamasına şu şekilde devam etti. “Yapacağımız bu meydanlıkta bir adet saat kulesi de planlandı ve projeleri de hazır hale getirildi. Planlanan saat kulesi yapacağımız meydanlığımızın tam orta yerinde olup Selçuklu mimarisi tarzında inşa edilecek. Bunun yanı sıra saat kulesinin üzerine Hocamızın kavuğu yerleştirilecek. Yine yapacağımız meydanlık D 300 Kara yolu ile bağlantılı olup, düzenlenen turlar,  D 300 kara yolundan direkt olarak bu meydanlığa gelecek ve bu meydanlıktan yürüyerek Nasrettin Hoca Türbesine gidilecek. Bu sayede Akşehir’imize gelen yerli ve yabancı turistler şehir merkezinden geçmek durumunda kalacak ve şehir esnaflarımız da bundan pozitif anlamda yararlanacaklardır. Yine bu meydanda bol ışıklandırma yeşil alanının yanı sıra, otoparkta yapılarak, araç trafiği ve oto park alanları çoğaltılarak şehir merkezi trafiği rahatlatılacaktır. Biz inanıyoruz ki yapacağımız bu meydanlık vatandaşlarımızın rahatlıkla gezebileceği yine rahatlıkla kullanabileceği aileleri ile oturabileceği bir merkez haline gelecektir.”