30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler nedeni ile çalışmalarına aralıksız devam eden Doğrugöz Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai, Akşehir’e Belediye Başkanı olması durumunda yapacağı projeleri açıklamaya devam ediyor.



Daha önce Hıdırlık projesi, Kent meydanı Projesi Altuntaş ve Gölçayır Belediyelerine yapılması planlanan çok amaçlı kültür ve sanat evi projelerini Akşehir kamuoyu ile paylaşan Başkan Fedai, son olarak Hay-Kent projesi ve Nasreddin Hoca kenti projelerini açıkladı. Fedai hay-kent projesi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Uygulamaya başlatacağız Hay-kent projesi ile ilgili öncelikli hedefimiz, bölgemizde küçük ve büyük baş hayvancılığı kalkındırarak, Hayvancılıkla hayatını idame ettiren vatandaşlarımızın gelir seviyelerini yükseltmek ve bu bağlamda çeşitli iş sahaları açarak Akşehir istihdam yaratmaktır. Hay kent projemizde tarım bakanlığımızla istişareli çalışarak, Akşehir ve çevresinde bulunan bir çok meranın ıslahı ile başlayan projemizde yüzlerce açık besi çiftlikleri, toplu süt sağım merkezleri, direkt olarak süt toplama merkezleri kurulacak yine bu tesislerimizde et entegre tesisleri ve süt entegre tesisleri kurarak organize bir alan kuracağız. Bu bölge hayvancılığın çok sık olarak yapıldığı bir alana kurulacak. Yine bu alanlarımız da alt yapı hizmetlerinin yanı sıra birlik hizmet binaları veterinerlik binası da belediyemizce inşa edilecek. Yine ilk etap çalışmalarının ardından bu alanda ikinci etap olarak yem fabrikaları kurma projemiz de bulunmaktadır.

D 300 KENARI MEZBELELİKTEN KURTULACAK NASREDDİN HOCA KÖYÜ İLE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ

Başkan Fedai proje açıklamasında Nasreddin Hoca köyü projesini de açıklık getirerek şunları söyledi: “Herkesin de bildiği gibi Akşehir’de turizm can çekişmektedir. Bunun belirlenmiş nedenlerinden birisi de D 300 Karayolundan gerektiği  gibi faydalanmamış olmamızdır.  Akşehir’in bu konu da makus tarihini değiştirecek hamleler yapmayı kendimize görev bilerek Nasreddin Hoca Köyünü,  D 300 Kara yoluna kenarına kuracağız. İnşa edeceğimiz bu köyde tarihi dokularla sentezlenmiş yaklaşık 250 adet bina olacak. Bu binalarımızın çevre düzenlemeleri yapılarak,  kurulacak Köy içinde Hocamıza yakışır ve hocamız anlatan figürler yer alacak Nasreddin Hoca köyü ile D 300 karayolundan geçen vatandaşlar uğrayıp mola verebilecek, bu vesile ile de Akşehir’e has yöresel yemeklerin tadına bakabilecek, Hocamızla ilgili bilgi sahibi olacaklar. Bu alanda yine Akşehirli kadınlarımız gerek yöresel lezzetler, gerekse de yine yöremize ait el emeklerini sergileyip satış yapabilecekler.”