Milliyetçi Hareket Partisi Akşehir İlçe Başkanı Osman Fedai Akşehir gündemine ilişkin basın açıklamasında bulundu


Fedai, büyükşehir yasasının Akşehir Belediyesinin elinde patladığını, ilçe merkezinde yapılan hizmetlerin eski köy ve mahallelere ulaşamadığını belirtti. Başkan Fedai yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:


 


" Bilindiği üzere  son seçimlerden sonra   Akşehir’e bağlı  Köy ve beldelerin statüleri alınarak  mahalle haline getirildi. O dönem seçim kampanyalarında iktidar partisi mahalle ve köylerde  çeşitli vaatlerde bulundu. Ama bugün görüyoruz ki  Akşehir merkezde yapılan  hizmetler  yeni mahallelere  götürülememekte. Öyle ki Akşehir’in en büyük sıkıntıları arasında yer alan çöp sistemi  söz verildiği gibi düzeltilememiş; hem Akşehir merkezde,  hem de eski adı ile mahalle ve köylerde sisteme oturtulamamıştır. Özelikle  merkez dışı mahallelerde çöpler haftada iki gün alınmakta, vatandaşlar da çöplerini meraya atmaktadırlar.  Akşehir merkezinde ise çöpler akşam saatlerinde pejmürde halde ortalık yerlerde gezmekte;  kedi ve köpeklerce deşilmektedir. Yerel seçimlerde halka bu konu da söz verenler sistemi değiştireceklerini beyan edenler konu ile ilgili çaresiz kalmışlar, fikir üretememişlerdir.  Özellikle büyük şehir yasası ile statülerini kaybeden köy ve  kasabalarda vatandaşlarımız çaresiz kalmışlar, kendi başlarına bırakılmıştır."


 


'KIYI KENAR ÇİZGİSİ İLE VATANDAŞALAR MAĞDUR EDİLMİŞTİR'


 


Fedai, Akşehir civarında başta Karabulut, Ortaköy ve  Gölçayır  Mahallelerinde  kıyı kenar çizgisi ile mağdur olan vatandaşların durumlarının derhal çözüme kavuşturulması gerektiğini de belirterek şunları söyledi:


 "Yine vatandaşlarca bilindiği üzere Akşehir’in bazı mahallelerinde kıyı kenar çizgisi ile üretici ve çiftçi vatandaşlarımız mağdur edilmiştir. Yerel seçim çalışmalarında vatandaşlarca iktidar partisinin milletvekili olan Mustafa Baloğlu’na  durum anlatılmış ve  AKP Konya Milletvekili Mustafa  Baloğlu konuyu halledeceklerini beyan etmiştir. Bu gün gelinen nokta maalesef  kamuoyu ile paylaşılmamakla birlikte üretici ve çiftçi vatandaşlarımız  mağdur edilmeye devam edilmemektedir."


 


'AKŞEHİR HALKI  LAF DEĞİL İCRAAT BEKLİYOR'


 


Akşehir halkının laf değil icraat beklediğini belirten Fedai, yaptığı basın açıklamasına şu şekilde devam etti:  "İlçemiz de bir çok genç vatandaşımız iş aramaktadır. İş sahalarının olmadığı, yatırımların yapılmadığı  ilçemizin en büyük sorunu iş sahasının olmayışıdır. Seçim zamanlarda oy avcılığı yapanlar iş vaatlerin de bulunanlar seçimler bittikten sonra nedense bir daha ki seçim zamanına kadar kaybolmakta  verdiği sözler havada bırakmaktadırlar.  Yine yaklaşan genel seçimler nedeni ile özellikle iktidar partisi tarafından genç vatandaşlarımıza  ve işsizlere  sözde iş bulma sözleri verip oy avcılığı yapanlar olacaktır. AKP ilçe teşkilat binası iş bulma kurumuna dönecek vatandaşlarımıza iş bulma bahanesi ile yine oyalanacaktır. Vatandaşlarımızın artık bu duruma tepki göstermeleri gerekmekte ve verilen iş sözlerine aldanmamalar gerekmektedir. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız laf değil icraat beklemektedir. Akşehir Belediye Başkanımız Salih Akkaya bilboord, özel gün ve gecelerde boy göstermek yerine Akşehir için  söz verdiği icraatlara  bir an evvel başlarsa Akşehir için daha hayırlı olacak kanısındayım."