MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı ve Doğrugöz Belediye Başkan Adayı Osman Fedai Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 77. Yılı nedeni ile yazılı bir basın açıklaması yaptı.


Başkan Fedai yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti.


 “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 77. Yılında şükran ve minnet duyguları ile yad ediyoruz, milli şairimiz Mehmet Akif bizleri mso-themecolor:text1;background:white">Vatanına, ulusuna olan sevgisini, özgür ve onurlu bir yaşam idealini kendi karakteri olarak benimseyen, İstiklal Marşı’mızın her sözcüğüne yüklediği duygularla bizleri heyecanlandıran, coşturan büyük bir şair ve düşünce adamıdır. Mehmet Akif denilince akla sadece şairliği gelmez. Düşüncelerini gerçeğe dönüştürmesi, yaşamında bire bir uygulaması, dürüstlüğü, ilkeli ve tutarlı duruşu, ihtiyaçlarına rağmen tavizsizliği, onun kişiliğini şairliğinin önüne çıkarır color:black;mso-themecolor:text1;background:white">Akif’in merhamet, fazilet, vatan sevgisi, vicdanlı ve marifetli fertler yetişmesi temelinde toplanan düşüncelerinin bugünün gençliğine çok büyük bir yol gösterici nitelikte arz etmektedir.


Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy yaşadığı hayat serüveni ile de bizlere adeta ders vermektedir, öyle ki Bir söz ya ölüm veya ona yakın bir felâketle yerine getirilmezse mâzur görülebilir cümlesi ile de adeta nasıl dürüst ve doğru olacağını bizlere anlatmaya çalışmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle 77 yıl önce aramızdan ebediyete intikal eden vatanımızın bağrı yanık şairi Mehmet Akif Ersoy’u minnetle yad ediyor, mekanının cennet olmasını ümit ediyorum.”