İYİ Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai,Üçhüyük Mahallesine gerçekleştirdiği ziyarette Akşehir gündemini değerlendirdi.





İYİ Parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai, yerel seçim çalışmaları kapsamında Üçhüyük Mahallesinde vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlara, gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür eden Fedai; ‘’Akşehir bizimle birlikte kaybettiği prestiji tekrar kazanacak.’’ dedi.





Sözlerine, ‘’Bu ilgi bana, artık Akşehir’de değişimin şart olduğunu göstermiştir.’’ diyerek başlayan Osman Fedai, konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Sizlerin birçok probleminiz olduğunu biliyorum. Buraya gelirken yollarınızın ne denli bozuk olduğuna şahitlik ettim. Belediyenin asli görevlerinden birinin de yol yapmak olduğunu, mevcut olanlara bu vesile ile hatırlatmak isterim. Bugün birçok köyün yol problemleri mevcut. Bakıyorsunuz, su borusu patlamış yolu kazmışlar, patlak bertaraf edilmiş ama yol perü perişan bırakıp gidilmiş. Üçhüyük sakinlerin problemleri birikmiştir. Sularınızın zaman zaman bulanık aktığını biliyoruz. Bu devirde evlerin musluğundan suların bulanık akması ne demektir? İnsanların sağlığı ile oynamak, keyfe keder sebeplerle ilgilenmemek, ben yaptım oldu diyerek insanlara hizmet etme anlayışını bencilleştirmek kimsenin haddi değildir. Bakıyoruz Üçhüyük’te kanalizasyon bitirilmemiş, ilgilenilmemiş. Ayıptır, günahtır. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz da bu vatandaşlara bunları reva görüyorsunuz?





Akşehir ve mahallerinde her taraf sokak hayvanları ile dolu. Yerel gazetelerde haberleri görüyorsunuz. Sokak köpekleri zaman zaman,çocuklar başta olmak üzere insanlara saldırıyor. Birçoğuna da şahitlik ediyoruz. Bizim öncelikli hedeflerimiz den biri de sokak hayvanlarının kaliteli bir şekilde yaşabileceği bir barınak inşa etmek olacak. Böylece sokak hayvanları korunacağı gibi insanları da sokak hayvanlarının verebileceği zararlardan korumuş olacağız. Ne vatandaşlarımız mağdur olacak, ne de sokak canları mağdur edilmiş olacak. Sokak hayvanları sorunu arabalarla toplayıp kırsal alanlarla atmakla, uyuşturup kulağına küpe takmakla çözülmez. Biz mevcutlara belediyecilik nedir, belediye nasıl kalkındırılır, bunların hepsini Belediye Başkanı olduğumuzda göstereceğiz.





Köylünün ortak mirasları Belediye tarafından satılıyor!





Akşehir Belediyesi son moda olarak, Akşehir‘in çeşitli mahallelerinde bulunan taşınmazları satmaktadır. Ortaköy’de,Gölçayır’da birçok belediye arazisi yok pahasına satılmış ve satılmaya devam edilmektedir. Köylünün ortak mirası olan bu tarlalar, bahçeler kime sorulmuş da satılmıştır? Bahçeler kimlere satılmıştır? Satılan bu arazilerin şimdiki sahipleri arasında partinize üye olanlar kimlerdir? Eskiden bu arazilerin gelirleri, arazinin bulunduğu yere hizmet şeklinde dönmekteydi. Sattığınız arazilerden elde edilen gelirler, satılan arazilerin bulunduğu bölgeye hizmet olarak dönmüş müdür? Biz iddia ediyoruz;bizim belediyecilik anlayışımızda köylünün ortak mirası olan bu taşınmazların satımı gündeme dahi gelmeyecek.’’