Belediye Başkan Adayları arasında 15 yıllık Belediye Başkanlığı tecrübesi ile Akşehir Belediye Başkanlığı için, Milliyetçi Hareket Partisinden Akşehir Belediye Başkan adayı Osman Fedai; yerel seçimler projeleri kapsamın da Hilal Kart projesini açıkladı.

Proje kapsamında konuşan Başkan Fedai Hilal Kart projesi ile yardım yapanın,  yardım yapılanı görmeyeceği ve İslam kriterlerine uyulup veren elin alan eli görmeyeceğini söyledi. Başkan Fedai şu şekilde devam etti. Bu kapsam da yardıma muhtaç kişilere yapılan yardımların daha  verimli hale geleceğini umuyorum, yine  günümüz  Akşehir’inde küçük mahalle esnafının  sıkıntıları bellidir, küçük esnaflarımız  yok olmaya mahkum edilmiş, mahalle köşelerinde  unutulmaya  yüz tutturulmuştur. Bu nedenle bizim bu proje kapsamında ki düşüncelerimiz den  biri de   mahalle  köşelerine  sıkışan, unutulan ve  değer kaybeden mahalle bakkallarımızın  canlı tutmayı hedef olarak belirledik, Bizim  “hilal kart” projemizle,  belediye tarafından   yardıma muhtaç vatandaşlarımıza  yapılan  yardımların, bulunduğu mahalle esnafında  değerlendirme zorunluluğu getirilerek mahalle bakkallarının bir nebzede olsa canlandırılmasını düşünmekteyiz.  Açıkladığımız hilal kart projesi 2011 genel seçim beyannamesinde de genel merkezimiz de açıklamış olup her türlü hakkı Milliyetçi Hareket Partisine aittir. Projemiz kapsamında genel esaslarımız ise şu şekildedir.

  

    Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri HİLAL KART ismiyle harcama kartları verilecektir.

    Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen destek ödeme tutarları “HİLAL KART”lara yüklenecektir.

    Küçük esnafın desteklenmesi amacıyla “HİLAL KART”lar sadece ikamet edilen mahaldeki (ilçe ve mahalle) esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacaktır.

    Yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine her ne ad altında olursa olsun yapılan yardımlar arttırılarak sürdürülecektir.

   Sosyal yardım miktarı asgari yaşam düzeyi gözetilerek belirlenecektir.

   Sosyal koruma bilgi sistemi geliştirilerek gerçek yoksulların hakkaniyete uygun bir şekilde sosyal yardım programlarından yararlanması ve hiç kimsenin aç ve açıkta kalmaması sağlanacaktır.    .    .

   Sosyal yardım ve gelir arttırıcı önlemlerle gıda yoksulluğu sorunu çözülecektir.

   Yoksullaşma riski bulunan kesimlere destek projeleri uygulamaya konulacaktır.

    Konutu olmayan muhtaç kimselere sosyal konut sağlanacak, konut sağlanamadığı durumda ise kira yardımı yapılacaktır.

    Yoksullara yönelik, bireysel veya toplu konut yatırımlarında her türlü belediye harç ve vergileri hakkında belediyemizce yardımcı olunacaktır.