Konya genelinde toplam 13 bin 582 üyesi bulunan ve kendi kolunda Türkiye’nin en büyük sendikası olan Hizmet İş’in; 7 bin 880 üye ile 120 seçilmiş, 8 tabii, toplam 128 delege mevcut olan 1. Şube 10. Olağan Genel Kurulu’nda Konya İl Başkanı Vacit Sır aday olmadı ve adaylardan Abdullah Bacaklı Şube Başkanlığı’na seçildi.

Emre Kırışık, Tahir Harman, Murat Şanlı ve Atila Şahin Başkan Yardımcısı, Turgay Düzü Denetim Kurulu Başkanı olurken, Seyit Erhin ve Gökhan Baran Denetim Kurulu üyeliğine getirildiler. Süleyman Şahin Disiplin Kurulu Başkanı, Egemen Güray ve Hüseyin Uluç ise Disiplin Kurulu üyeliğine seçildiler.

Akşehir Belediyesi’nin de dahil olduğu Konya ilçelerinde yetkili sendika olan, 5 bin 702 üyesi ile 110 seçilmiş, 5 tabii, toplam 115 delegesi mevcut bulunan 2. Şubenin Olağan Genel Kurulu’na Genel Başkan Mahmut Arslan da katılım sağladı. Kongrede 2. Şube Başkanlığı’na Hüseyin Keçeci seçildi.

Mehmet Doğdu, İdris Koç, Kazım Turhan ve Hüseyin Ünal Başkan Yardımcısı oldu. Akşehir Belediyesi Baştemsilcisi Özkan Dayıoğlu Denetleme Kurulu Başkanı, Metin Yıldızhan ve Mustafa Işık Denetleme Kurulu üyeliğine, Medeni Şenal Disiplin Kurulu Başkanlığı’na seçildiler. Hüseyin Birer ve Kenan Kaya ise Disiplin kurulu Üyesi olarak görev aldılar.

Genel Kurul’da konuşan Genel Başkan Mahmut Arslan; “Pandemi ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının dünya genelinde sebep olduğu fiyat artışları devam ediyor. Yaşanan ekonomik zorluklar ve fiyat artışlarının faturası sadece emekçilere kesilemez. İşverenler ve belediye başkanlarının da çalışanlarına destek olması gerekiyor. Bir fedakarlık yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapmalı, sorunlarımızı da hep birlikte çözmeliyiz. Biz, uzlaşmacı sendikal anlayışı temsil ediyoruz, temel ilkemiz anlaşabilmektir. Ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntıların faturasını sadece biz ödeyemeyiz. Fedakarlığı millet olarak hep birlikte biz de yapıyoruz. Ama her durumda işçilerden fedakarlık beklenirse biz orada yokuz” ifadelerini kullandı.