MHP Konya Milletvekili Esin Kara; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a yönelttiği sorularla emlak ve araç kredilerinde uygulanan faiz oranlarının düşmesinden yararlanarak fiyat fırsatçılığı yapanları Meclis gündemine taşıdı.





Emlak ve araç piyasasını canlandırmak için birinci el ve ikinci el konut ve araçlara yönelik uygulanan düşük faizli kredilerden yararlanarak ev ve araç sahibi olmak isteyen vatandaşların lehine olacak bu durumun, sanal ve gerçek pazarlarda fiyatları yükselten fırsatçılar yarattığını belirten Esin Kara, bunun sonucu olarak talebin azalabileceğini söyledi.





MHP Konya Milletvekili Kara, Bakan Pekcan’a; “Haksız kazanç elde edenlere yönelik bir cezai yaptırım uygulaması ve satıcıları keyfiyetten men etmeye yönelik fiyat belirleme kriterleri oluşturulması hakkında bir çalışma planlanmakta mıdır?” sorularını yöneltti.





Kredi faizlerinin düşürülmesi sonucunda artan talep nedeniyle fiyatlarda da bir miktar artış olması normal karşılanırken, durumu fırsata çevirmek isteyen bazı satıcıların bu artışı fahiş oranlarda uygulamaya çalıştığı, bunun sonucu olarak da faiz indiriminden vatandaş lehine oluşan miktarın çok daha fazlasının, ev ve araç bedellerine yansıdığı değerlendiriliyor.