Bu iddiayı ben ortaya atmıyorum. Mülkiye'den sınıf arkadaşım; Dış Ticaret Teşkilatımızın ilk elemanlarından ve kurucularından olan Almancası ve Batı dünyası ile ilişkileri güçlü TARIK GÜVEN, bu isimde bir kitap olduğunu söyledi. Bulamamış; aylar sonra en büyük kitap satıcısı mağazada tek bir tane buldum. Yazarı, GENE D.Matlock isimli bir Amerikalı; Meksika'da oturuyormuş ve çok övdüğü eşi de  Meksikalıymış. Kitabı, Özgür Umut Hoşafçı tercüme etmiş. İstanbul'da HERMES yayınlamış. 326 sayfa.

*Eskiden ülkemizdeki Sovyet Büyükelçisi; "Rusların kökeni Tatar Türkleridir" demişti.

*Biz Ortaokul ve Lisedeyken de GÜNEŞ DİL TEORİSİ diye bir kavram yayılmıştı. "Bütün dünya dillerinin Türkçeden çıktığı" tezini işliyordu. Ülkücü öğretmenler anlatır ve savunurlardı. Bizler, içimizden bu teoriye sevinsek bile; -Parasız yatılı olduğumuz...                          -Derslerden zayıf almak, -bir bahaneyle okuldan atılmaktan korktuğumuz... -Kefaletname senedindeki bize göre bulunamaz kadar büyük paraları babalarımızın ömrü boyunca ödemek zorunda kalmasından korktuğumuz için; hiçbir şeye karışmazdık. Gece ve gündüz, hatta mum ışığında ders çalışır; başka konularla  ilgilenmezdik. Arkadaşlık veya anlamadığı dersleri sormak için yaklaşan kızlardan da uzak dururduk.

Bu kitap da *Bütün dillerin Türkçe'den çıktığını ve Tüm insanların Türk kökenli olduğunu... iddia ediyor. Tezini her dildeki sözcüklerin, Türkçeye dayanan bir kökü olduğunu bularak kanıtlıyor. Örneğin: Hazreti Muhammed'in (S.A) Türk kökenli olduğunu; sülalesi Kureyş kabilesi adının Türkçe KURU(GURU) sözcüğünden geldiğini yazıyor. Tesadüfe bakın ki, kalabalık sülalemizin aldığı soyadı olan KURUCU sözü de, KURU(Guru) sözünden gelir. Büyük-büyük dedemize HACI GURU derlermiş. Bizim sülaleye de, KURULAR(GURULAR) denirdi. Soyadı kanunu çıkınca mahkemede katip olan babam; KURUCU soyadını almış. Bir ucu Konya'ya yerleşen atalarından dolayı akrabamız olan Rahmetli din bilgini Ali Ulvi Kurucu ve kardeşi Mustafa Kurucu dahil; tüm sülale aynı soyadını seçmiş.

Kitabın iddiasına göre, tüm peygamberler, hatta Amerikan yerlileri ile Eskimolar, İngilizler ve tüm insanlar, Türk kökenli oluyor. Amerikan yerlilerinin, Bering boğazı donduğu zaman oradan geçen Asyalılar olduğunu biliyordum. Fakat,  Meksika hayranı Amerikalının iddiaları, oldukça abartılı geldi. Tüm peygamberlerin ve ele aldığı her ünlü ve ünsüz kişilerle, gurupların; kabilelerin ve milletlerin, Türk kökenli olduğunu iddia ediyor ve ispatlıyor. Demek ki dünyadaki tüm savaşlar ve çatışmalar, akrabalar arasında oluyormuş. Keşke sürekli barış olsa! Savaşlar yalnızca mağlupları değil; galipleri de yoksullaştırıyor. Bugünkü silahlar, dünyayı ve ayı; hatta çevresinde dönüp durduğumuz güneşi bile tehlikeye düşebilir.