Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre; esnaflara 2 grup halinde ve bir defaya mahsus olmak üzere hibe ödemesi yapılacak. Kahvehane, kafe, kırtasiye, hamam, lunapark vb. işleten esnaflar ile okul servisleri işletmecilerine, bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılırken; bakım-onarım, tamirat, kaporta, kuru temizleme vb. işlerle uğraşan esnaflar ile oyuncak, kozmetik, züccaciye, tuhafiye vb. satanlar ve camcı, ayakkabıcı, kurs işletmecileri, müzisyenler için hibe rakamı 3 bin lira olacak. Daha önce desteklemelerden yararlanan pazarcılar, taksiciler, minibüsçüler ve berberler de bu gruba dahil olacak.

Tüccar ve sanayicilere Nefes Kredisi şeklinde kredi desteği sağlanacak. Kuraklıktan etkilenen çiftçilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecek. 

Erdoğan, TMO tarafından yapılacak olan alımlarda 2021 yılı alım fiyatlarını ise diğer kurumlara da referans olacak şekilde şöyle açıkladı:

Sert ekmeklik buğdayda ton başına 2 bin 250 TL, arpada ton başına bin 750 TL, kırmızı mercimekte ton başına 5 bin TL, yeşil mercimekte ton başına 4 bin 150 TL, nohutta 4 bin 50 TL. Hububatta ödenecek prim ve destekler 175 lira, bakliyatta ise 910 lira olacak. Yaş çayın destekler dahil kilo başına alım fiyatı da 4 lira olarak uygulanacak.