Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’nın Akşehir ilçesine geldi. Cuma Namazını Akşehir İplikçi Camiinde kılan Davutoğlu, camiye girerken ve çıkarken vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.



Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet tarihi İplikçi Camiinde Cuma namazını kıldıktan sonra restorasyon çalışmaları devam eden Akşehir tarihi arasta çarşısında esnaf ziyaretinde bulundu.

Esnaf ziyaretinde Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu babasının Akşehir'de ticaret yaptığı bir esnafla karşılaşınca bir süre sohbet de etti. Arasta da Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’dan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Milletvekili Davutoğlu, Helvacı Nejmi ve Öksüzler helva firmaları tarafından ikramda bulundukları helvadan da yedi.

Davutoğlu’nun Akşehir’deki ziyaretine AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Uğur Kaleli, Mehmet Babaoğlu ve Hüsniye Erdoğan da eşlik etti.

Arasta ziyaretinin ardından yürüyerek Akşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları yapılan Değirmen sokağa geçen ve burada incelemelerde bulunan Davutoğlu ve beraberindekiler, Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’ni de ziyaret ederek dua ettiler.

Akşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılarak hizmete açılan tarihi Takkasızlar Konağı’nda incelemelerde bulunan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, buradan Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde geçtiler. Burada öğrencilere bir konferans veren Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun konferansına; eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Hüsniye Erdoğan, Mehmet Babaoğlu, Uğur Kaleli,  Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Ak Parti İlçe Başkanı Bahadır Örs, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda  öğrencilerin yoğun ilgisi altında bir konuşma yapan Ahmet Davutoğlu hayata 100 kere de gelse öğrencilerle bir arada olup hoca olmaya devam etmek istediğini söyledi. Davutoğlu “Öncelikle sizleri her gördüğümde, öğrencilerle hep bir araya geldiğimde emin olun dünyadaki bütün sıkıntılar bitiyor. Çünkü her öğrencinin gözünde bir gelecek, her bir öğrencinin yüreğinde gelecekle ile ilgili bir umut doğuyor. Siz gerçekleştirdiğiniz faaliyetlerle, eğitimlerle, inşa edeceğiniz her güzel planlama ile ülkemizin kaderini de şekillendireceksiniz” dedi.

15 Temmuz’daki darbe girişimi hakkında da konuşan Davutoğlu “15 Temmuz da, sokaklara çıkıp bu masum halkın, bu mazlum halkın üzerine mermilerle, tanklarla, uçaklarla, saldıranlar aslında Türkiye’nin gücüne darbe vurmak istediler. Hepimizin geleceğini karatmak istediler. 15 Temmuz gecesi, o karanlık gecede bize saldıranlar var ya, şu veya bu siyasi görüşe saldırmadılar. Bu ülkenin geleceğine, bu ülkenin çocuklarının geleceğine saldırdılar. Ama yanıldıkları şuydu. Artık Türkiye 27 Mayıs Türkiye’si değil, 15 Eylül Türkiye’si değil, 28 Şubat Türkiye’si değil, bu ülkenin çocukları artık bu ülkenin sokakları da, şehirleri de, kaderi de bizim elimizde diyecek özgüvene sahiptir” dedi.

Konferansın ardından Akşehir Belediyesi hizmet binasına geçen Davutoğlu ve beraberindekilere Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından Akşehir’deki hizmet ve projeler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Belediye binasında Polonya’da düzenlenen Avrupa Para Tekvando Şampiyonasında Avrupa Şampiyonu olan Mehmet Sami Saraç ile çeşitli şampiyonalarda dereceleri bulunan Mahmut Can Karaman ve Yusuf Uzun isimli tekvando sporcuları ile de görüşen Davutoğlu, sporcuları Cumhuriyet Altını ile ödüllendirdi.

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ve AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs tarafından çeşitli hediyeler takdim edilmesinin ardından Ahmet Davutoğlu ve beraberindekiler Akşehir Değirmenköy Mahallesi’ndeki Şehit Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuş Nebi Arslan’ın evine giderek ailesini ziyaret ettiler. Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu buradaki ziyaretin ardından Akşehir’den ayrılarak Afyonkarahisar’a hareket etti.