Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 53. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında Akşehir'e gelecek.





10 Temmuz'da etkinliklerin son gününe katılacak olan Bakan Günay, Tiyatro ve Sinema Dallarındaki Altın Eşek ödül törenine katılacak.





53. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri, etkinliklerin son gününde bir bakan daha ağırlayacak. Etkinliklerin ilk günü olan 5 Temmuz tarihinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı ağırlayan Akşehir, etkinliklerin son gününde ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ağırlayacak.





Bakan Günay, Akşehir programı kapsamında ilk olarak Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Tiyatro ve Sinema Dallarındaki Altın Eşek ödül törenine katılacak. Buradaki programının ardından Bakan Günay, Akşehir'deki müzeleri, tarihi mekanları gezecek...





Bakan Ertuğrul Günay'ın katılacağı Altın Eşek Ödülleri, bu yıl; karikatür, sinema, tiyatro ve mizah fotoğrafları dallarında veriliyor. Karikatür ve Mizah Fotoğrafları Altın Eşek Ödülleri 05 Temmuz'da verilirke, Tiyatro ve Sinema Dallarında ödül töreni ise Bakan Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.





Tiyatro dalında ödüle aday olan tiyatro oyunları, Denizaltı, Kanlı Nigar, Her Yöne 90 Dakika, Bu Para Başka Para Oyunların hepsi Akşehir'de sahnelenmiş olup, halk tarafından en çok beğeni alan oyun olarak Altın Eşek Ödülü'ne Bu Para Başka Para adlı oyun layık görülmüştür.Sinema dalında ise; Nuri Bilge Ceylan'ın  Bir Zamanlar Anadolu'da, Atalay Taşdiken'in Mommo (Kız Kardeşim), Mehmet Eryılmaz'ın Hazan Mevsimi, Yüksel Aksu'nun Entel Köy Efeköye Karşı ve Reis Çelik'in Lal Gece Sinema dalında jüri üyeleri; Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul , Nuri Bilge Ceylan, Atalay Taşdiken, Mehmet Eryılmaz, Yüksel Aksu, Reis Çelik yapacak.