Her yıl aynı günlerde, milletimize ve devletimize karşı uydurulmuş iftiraların tekrarlanarak; kampanyalarla, sözlü-yazılı hatta silahlı saldırılar düzenlendiği biliniyordu. Bu iftira ve suçlama kampanyasının yaklaştığı günlerde; karşı tedbirler almak yetkililerin göreviydi!

ASIRLARCA SÜREN YAĞMACI VE KATLİAMCI hAÇLI SEFERLERİNİ; PAPALIK YÖNETİYORDU. ŞİMDİKİ PAPANIN DA O YOLDA YÜRÜYECEĞİ BELLİYDİ.

1-Fiilen (de fakto) yönetimin de başında görünen; tüm yetkileri, elinde tutan sayın cumhurbaşkanı, milletin parasıyla inşa ettirdiği ruhsatsız olduğu ısrarla yazılıp (kaçak Saray) denilen sarayına, çoğu yoksul olan halkımızın paralarıyla;ithal altın bardaklar ve altın kaplı diğer yemek takımları ve milletçe bilmediğimiz konforları doldurmaya ara verip; konudaki uzmanları yanına alarak dünyadaki bütün meslektaşlarıyla buluşmalı; "Yaklaşan günde Ermeni iftiralarına alet olmamaları için" onları ikna etmeliydi. Pazarlıklar bile yapmalıydı!

"Bu iftiralara alet olurlarsa; bizim de gerektiğinde ve yeri geldiğinde;

*Onlara atılacak iftiralara, yandaş olmak durumunda kalacağımızı...

*Bize karşı takınılacak tavırlara, seyirci kalmayacağımızı ve yapılacak iftiralara karşı; kesinlikle yanıt vereceğimizi" onlara söylemeliydi.

Anayasamızda Cumhurbaşkanlığı, partiler üstü ve tarafsız olarak  dizayn edilmiştir. Milli birlik ve bütünlüğün sağlanması için; böyle tarafsız bir devlet liderine ihtiyaç Vardır.  Böyle bir tarafsızlığa ihtiyaç olduğu da; içine düştüğümüz zararlı kaos ortamından dolayı; iyice anlaşılmıştır.

1-Cumhurbaşkanı yasalarımıza göre; partilerden birinin genel başkanı gibi davranamaz. Halktan, genel başkanı gibi davrandığı partiye; "Dört yüz milletvekili kazandırmalarını" da isteyemez!

***

2-*Yasalara göre de olsa... Fiilen daha üstteki tarafından buna olanak tanınmasa da; yönetimin başı ve en üst görevlisi olan BAŞBAKANDIR!

Sayın başbakan da; her yıl tekrarlandığı günler belli olan ve bize karşı utanmadan düşmanca ve ahlaksızca sürdürülen Ermeni soykırımı yalanlarına katılmamaları için; Batılıları ikna etmeli ve onlardan söz almalıydı.

iNŞA ALLAH, BUNDAN SONRAKİ YILLARDA BÖYLE HAZIRLIKLAR ÖNCEDEN YAPILIR; GEREKLİ ÖNLEMLER DE ALINIR.   AMİN!