Türkiye’de yaşanmış örneklerin çokluğundan olsa gerek; seçimlerin erkene alınması tartışmaları sürekli gündemde kalıyor ve hepimizde alışkanlık yaratıyor.

Erkene alınan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimlerinin sonuçları belli olur olmaz,  Yerel Seçimlerin erkene alınması tartışması başlamıştı. Anayasa uygun mu değil mi diye konuşulurken, iktidar kanadından da ‘Erken Seçim Yok’ açıklamaları gelince; ‘ERKEN’ takıntılı siyasetin hevesi kursağında kaldı. Gerçi, durumdan vazife çıkartıp CHP’ye kurultay yaptırmak için fikir beyan eden ilgili ilgisiz siyasetçi ve basın mensubu bolluğu, obsesif siyasetimizi bir nebze rahatlattı ama, şimdilik ‘ERKEN Kurultay’ yaptırmayı beceremediler.

Allah’tan iktidar partisi, yine liderliği ele aldı ve ‘ERKEN’ açıklamasıyla hepimize derin bir nefes aldırdı; Belediye Başkan adaylarının ‘ERKEN’ belirleneceğini duyurdu. Yakında AK Parti kadar, İttifak ortağı MHP ve muhalefet partileri de,  ‘Erken Kalkan Yol Alır, Doğru Aday Oy Alır’ diyerek, kimin yanında mahalle mahalle dolaşıp vatandaşların ellerini sıkacaklarına karar verebilmek için çalışmaya başlarlar.

Zaten AK Parti’nin bu kararı, Akşehir açısından bakınca pek de sürpriz olmayacak gibi. Neden derseniz; yaklaşık 2 aydır yani 24 Haziran seçimlerinden de önce, telefon anketiyle ‘temayül yoklamaları’na başlamışlardı bile. Ankette ismi telafuz edilen adaylardan partili olanlara bakarsanız, mevcut Başkan’ın görev süresi uzayabilir.

MHP, siyasette yeni ama iddialı bir adayla yarışa girerse şaşırmayız.

CHP ise, ‘Eskiye rağbet olsaydı, bit pazarına nur yağardı’ sözünü unutmadan; geçmişiyle ve güler yüzüyle halkın benimseyebileceği bir aday çıkarmalı. Perşembe’nin gelişi çarşambadan bellidir. Halkın tepesine çöker gibi Parti’nin üzerine yıkılmayacak, sağlam bir adayları olmalı.

Ayağının tozuyla katıldığı seçimlerde kimilerine göre başarılı, kimilerine göreyse umduğunu bulamayan İYİ Parti, ‘Denedik, olmadı’ demezse, katılacağı ilk yerel seçimlere elbette İyi bir adayla girmeli.

Daha fazla yorum yapmak, kahve falına girer ki, o da bizim işimiz değil.