Milli Görüş Hareketi’nin Lideri ve eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, ölümünün 8.yıl dönümünde muhtelif etkinliklerle anıldı.





Erbakan’ı anma etkinliklerinden bir tanesi de Konya’da gerçekleştirilen konferans oldu. ‘’Devlet ve Millet Hayatında Necmettin Erbakan’’ konulu konferansta, Erbakan’ın hayatı ve siyasete kattıkları anlatıldı.





Türkiye siyasetinin önemli isimlerinden olan Necmettin Erbakan, 1970 yılında Milli Nizam Partisi’ni kurarak siyasete atılmıştı. Bu partinin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasından sonra 1972 yılında kurduğu Milli Selamet Partisi bir yıl sonra yapılan seçimler sonucunda CHP ile koalisyon ortağı olan Erbakan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın gerçekleştirildiği tarihlerde Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı. 1983 yılında kurduğu Refah Partisi’nin DYP ile kurduğu hükümette 2 yıl Başbakanlık yapan Necmettin Erbakan, Mayıs 2003-Ocak 2004 tarihleri arasında Saadet Partisi’nin Genel Başkanlığı’nı yürüttü. Türk siyasi hayatının Erbakan Hocası, 27 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybetti.





İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Almanya’daki İlk Türk Bilim Adamı unvanına sahipti. 27 yaşında Doçent olan ve doktorasını Almanya’da tamamlayan Erbakan, 39 yaşında Profesör olmuştu.