Akşehir İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje katılımcıları (Yönetici ve Öğretmenler), Slovenya’da katıldıkları Erasmus+ Okul Eğitimi proje uygulama çalışmalarını (Hizmetiçi Eğitim Kursu) tamamlayarak yurda döndüler.





Proje kapsamında 2 yönetici ve 10 öğretmenin, 21-25 Ocak 2019 tarihleri arasında Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da “Mesleki Eğitim/Bireylerin Öğrenme Hareketliliği-KA101” türünde ve “Avrupa Ülkelerinde Erken Okul Terkinin Önlenmesinde Yenilikçi Çalışmalar” isimli proje uygulama çalışmalarını gerçekleştirdikleri öğrenildi.





Katılımcıların, proje konusu ile ilgili etkileşimli kurs aldıkları ve çeşitli eğitim etkinliklerinde bulundukları belirtildi.






Edinilen bilgiye göre; “Erken Okul Terkinin Önlenmesi” konusunda uygulamalı eğitim çalışmalarına katılarak sosyal psikoloji ve pedagoji alanında konuyla ilgili son gelişmeleri öğrenen 12 kişilik proje grubu, Avrupa ülkelerinde konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar ve alınan önlemler ile en düşük ve en yüksek terk oranlarının olduğu ülkeler hakkında da bilgi edinmiş oldular.





Proje Ortağı Skupina Primera kurumundaki eğitimin yanı sıra Republic of Slovenia for Vocational Education and Training (CPI) kurumunda da eğitim çalışmalarına katılan grup, hafta sonu kültürel gezi kapsamında Ljubljana yakınında bulunan Bled Gölü’ne, Slovenya’nın komşusu İtalya’nın Venedik ve Trieste ile Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’e kültürel ve turistik ziyaretler gerçekleştirdiler.





Katılımcılar, 5 günlük süre zarfında Slovenya’daki sosyal ve kültürel yaşamı gözlemleme imkanını da buldular.





Proje uygulama sürecinde Akşehir İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alanı öğretmeni Saim Tunçez’in katılımcılara rehberlik ettiği, kurs sürecinde ise simültane çeviriyi üstlendiği belirtildi.